Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δ.Τριανταφυλλόπουλος: "Η πολιτική είναι "λάντζα"… και άοκνος αγώνας για τους ανθρώπους και τον τόπο σου»!

Δ.Τριανταφυλλόπουλος: "Η πολιτική ε...

Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ στην εφημερίδα Πρώτη της Αιγιάλειας

Συνέντευξη με κρίσιμα ερωτήματα της προεκλογικής περιόδου παραχώρησε στην Εφημερίδα του Αιγίου "Πρώτη της Αιγιάλειας" που ήδη κυκλοφόρησε. Από το Πολιτικό του Γραφείο απεστάλη  το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στην οποία ο Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ απαντά για το κακό πολιτικό κλίμα, τις προτεραιότητές του, την πολιτική του φιλοσοφία και το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

 

"Π" Είστε υποψήφιος βουλευτής και πάλι, σε μία όμως δύσκολη πολιτική συγκυρία, που οι πολίτες τα' χουν βάλει με τους πολιτικούς για όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Πως αντιμετωπίζετε την όλη κατάσταση;

"Δ.ΤΡ" Στην πολιτική δεν είναι πάντα όλα ρόδινα κι αν κάποιοι πέρασαν πλουσιοπάροχα και αρχοντικά επί δεκαετίες ως πολιτικοί, αυτά τέλειωσαν. Τώρα η κατάσταση απαιτεί σκληρή δουλειά, ανθρώπινο πρόσωπο, λίγα λόγια και αποτελεσματικότητα. Στις εκλογές αυτές ο κόσμος θα θυμηθεί, ποιοι "έφαγαν", ποιοι πλούτισαν στην πολιτική, ποιοι μετεκλογικά εξαφανίστηκαν, ποιοι τους χαϊδεύουν τώρα προεκλογικά και λένε παχιά λόγια! Η κρίσιμη συγκυρία χρειάζεται νέους πολιτικούς, άφθαρτους, δοκιμασμένους στα κοινά, ανθρώπους πάνω απ' όλα. Κατά συνέπεια, δύσκολα μεν, αλλά είναι η ώρα να τ' αλλάξουμε όλα στην πολιτική.

"Π" Ποια είναι τα θέματα που προσωπικά προβάλλετε σ' αυτές τις εκλογές;

"Δ.ΤΡ" Θεωρώ πως αφουγκράζομαι καθημερινά και αδιάκοπα την κοινωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρώτο είναι η ανάκαμψη της αγοράς και η ρευστότητα των Τραπεζών για ν' ακολουθήσουν η ρύθμιση - αν όχι κούρεμα - των δανείων επιχειρήσεων και ιδιωτών. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν μπορεί να πάνε άλλο κάτω κι αν είναι εφικτό θα πρέπει σταδιακά να επανέλθουν σε λογικά και δίκαια επίπεδα. Εν συνεχεία θα πρέπει να παλέψουμε για την ανεργία και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε μορφωμένα παιδιά. Η κοινωνία ζητά έργα, ασφάλεια και επίλυση του μεταναστευτικού, καλύτερη παιδεία και υγειονομική περίθαλψη. Θα πρέπει ο πολίτης να μπορεί να παίρνει τα φάρμακά  του κι όχι να περιμένει πότε θα πληρωθεί για να μπορεί να πάει να πληρώσει, εφόσον μπορεί τελικά.

"Π" Η Αιγιάλεια ποια θέση έχει στην πολιτική σας σταδιοδρομία και τι μπορεί να περιμένει από εσάς καθότι, πέραν αυτού είστε και αιρετός στον εδώ δήμο;

"Δ.ΤΡ" Η Αιγιάλεια έχει αναμφισβήτητα κυρίαρχη θέση μέσα μου σαν πολιτικό πρόσωπο. Ευελπιστώ πως θα εκπροσωπήσω και την Αιγιάλεια στη νέα Βουλή. Το έχει ανάγκη ο τόπος μας με τις τόσες ανάγκες και τα τόσα προβλήματα. Θέλω να ζητήσω, μέσα από αυτήν την συνέντευξή μου, να μ' εμπιστευτούν οι συντοπίτες μου και να στηριχθούν σε μένα. Ακόμα και για τον Δήμο μας , θα πρέπει - κι είμαι αποφασισμένος γι' αυτό - ν'  ανοίξω πόρτες και να χτυπήσω το χέρι σε πολλά υπουργικά γραφεία.. Μέχρι σήμερα απ' όποιο πόστο κι αν πέρασα κάτι έχω αφήσει για τον τόπο μου, αλλά δεν μ' αρέσει να περιαυτολογώ, γιατί γι' αυτά καλό είναι να μιλά ο κόσμος. Νιώθω πιο ώριμος από ποτέ πάντως και αισιοδοξώ για πολύ θετικό αποτέλεσμα!

"Π" Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις εκλογές σε σχέση με το κόμμα αλλά και τα πρόσωπα;

"Δ.ΤΡ" Δεν είναι καιρός για ψήφο διαμαρτυρίας που όμως θα οδηγήσει σε χάος, ακυβερνησία, κοινωνική έκρηξη και αδιέξοδο. Η Ν.Δ είναι μονόδρομος, παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και την αναγκαστική αλλαγή πολιτικής της σε ορισμένα θέματα. Η ΝΔ θα επαναπροσδιορίσει τις πολιτικές της χώρας στο πλαίσιο του "αναπόφευκτου" Μνημονίου ΙΙ. Πολλά μέτρα που ψηφίστηκαν δεν τα θεωρούμε σωστά, αλλά ας όψεται ο Παπανδρέου που τα διέλυσε όλα παθητικά και προμελετημένα. Στα πρόσωπα σέβομαι τους πάντες και υπάρχουν πολλές επιλογές. Ένα θα πω και ξέρω πολύ καλά τι λέω. Ας μην παρασυρθούν οι πολίτες από προεκλογικά χάδια ή από πρόσωπα που δεν έχουν δοκιμάσει τις συμπεριφορές και δεν έχουν δαμαστεί στην καθημερινότητα. Η πολιτική είναι "πεζοδρόμιο", δεν είναι ούτε δημόσια υπηρεσία,ούτε στρατός, ούτε "φρου-φρου κι αρώματα"! Η πολιτική είναι "λάντζα" και άοκνος αγώνας για τους ανθρώπους και τον τόπο σου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις