Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Παπαδημάτος: «Ο Έλληνας ασθενής δικαιούται αναβαθμισμένη και ισότιμη παροχή υπηρεσιών Υγείας»

Ν. Παπαδημάτος:  «Ο Έλληνας ασθενής δικα...

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ τάσσεται υπέρ του ενδελεχή ανασχεδιασμού του Συστήματος Υγείας

Στην πλήρη απαξίωση που οδήγησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) η διετής διακυβέρνηση Παπανδρέου, κάνει αναφορά σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Νίκος Παπαδημάτος, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μπορεί ως θεσμός να έχει καταρχήν θετική στόχευση υπό την έννοια της ενιαίας παροχής υπηρεσιών, αλλά στήθηκε απολύτως πρόχειρα και χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό. Και εάν στέκεται όρθιος, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην προσφορά των υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Αυτό ακριβώς το προσωπικό είναι που ένα κράτος-μπαταχτσής το εκμεταλλεύεται ανερυθρίαστα, έχοντας συνολικά χρωστούμενα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς, περί τα 11,5 δις ευρώ από τον Ιούνιο του 2010. Και ταυτόχρονα, παρακολουθούσαμε όλοι μαζί –και οι επαγγελματίες της Υγείας οδεύοντας προς την καταστροφή- τον περιοδεύοντα ανά τα ΜΜΕ υπεύθυνο υπουργό κ. Λοβέρδο, να μοιράζει επί μήνες ολόκληρους αφειδώς υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.»

Και προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημάτος:

«Από την 7η Μαΐου επιβάλλεται να μπει μία οριστική τελεία στην κατάσταση αυτή, η οποία εκτός από ιλαροτραγωδία, παραπέμπει και σε συστήματα χωρών τριτοκοσμικών. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού θα προχωρήσουν με γοργά και αποφασιστικά βήματα στην:

  • Άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών
  • Εξυγίανση του συστήματος προμήθειας υγειονομικού υλικού
  • Λειτουργία με νομιμότητα του μηχανισμού επιδομάτων και συντάξεων για λόγους υγείας
  • Επανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων – Τέρμα στην αμοιβή 1 ευρώ/μήνα του ιατρού για κάθε ασθενή
  • Συμμετοχή της πολιτείας στις οδοντιατρικές δαπάνες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην οδοντιατρική επιστήμη και τους ασθενείς

Ξεκάθαρα. Ο ενδελεχής ανασχεδιασμός του Συστήματος Υγείας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, είναι επιβεβλημένος. Με στόχο απλό αλλά και υψίστης σημασίας –την αναβαθμισμένη και ισότιμη παροχή υπηρεσιών Υγείας στον Έλληνα ασθενή.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις