Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μνημόσυνο για τα θύματα της έκρηξης στη Βότση - Φωτο

Πάτρα: Μνημόσυνο για τα θύματα της έκρηξ...

21 χρόνια μετά

Συμπληρώθηκαν σήμερα, 21  χρόνια από  την φονική έκρηξη της βόμβας στην οδό  Βότση και στις 11 το πρωί, τελέσθηκετο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των έξι θυμάτων, στη διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από  το κτίριο του Βρετανικού υποπροξενείου, στο σημείο όπου ο Δήμος Πατρέων ανήγειρε μνημείο για τα θύματα της βομβιστικής ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, δήλωσε:

«Είμαστε  σήμερα εδώ, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσουμε τη μνήμη των έξι αθώων  θυμάτων της φονικής έκρηξης στην οδό Βότση και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συγγενείς τους.

Είμαστε εδώ για να πούμε ότι οι λαοί κερδίζουν με ειρηνικούς, με  μαζικούς αγώνες τα δίκαιά τους και όχι με την τρομοκρατία και την τυφλή βία.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Τα θύματα της οδού Βότση θυμίζουν σε όλους μας το χρέος μας να είμαστε σε επαγρύπνηση, να καταδικάζουμε κάθε μορφή εμφανούς ή αφανούς βίας, κάθε μορφή τρομοκρατίας, είτε αυτή επιτίθεται  με τα όπλα είτε με το χρήμα,  και να δίνουμε αγώνα για την ανατροπή όσων μας κάνουν να ασφυκτιούμε, μέσα από τη δημοκρατική διευθέτηση των διαφορών μας και μέσα από το διάλογο».

Παρόντες στο μνημόσυνο, ήταν μεταξύ άλλων, συγγενείς των θυμάτων, ο επιζήσας από την βομβιστική επίθεση, υπάλληλος της κούριερ Δημ. Ζαρκαδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κ. Καρπέτας, ο επικεφαλής τηςδημοτικής παράταξης«Ανυπότακτης Πολιτείας», Χρ. Πατούχας, ο αντιδήμαρχος Αχ. Γεωργακόπουλος και ο πρώην αντινομάρχης, Χρ. Φραγκίδης.

Κατά την έκρηξη της βόμβας, η οποία προοριζόταν  για τρομοκρατικό χτύπημα στο  Βρετανικό Υποπροξενείο, την 19η Απριλίου του 1991, έξι αθώοι Πατρινοί βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ο Γιώργος Παπασωτηρόπουλος, 58 χρόνων, ο Βασίλης Κυριακόπουλος, 53 χρόνων, ο Γιάννης Καυκάς, 25 χρόνων, η Όλγα Στραγγαλινού, 25 χρόνων, ο Δημήτρης Σεϊτανίδης, 23 χρόνων και η Γεωργία Βέρρα, 24 χρόνων, ήταν τα θύματα της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις