Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Γέφυρα ΑΕ κερνάει καφέ τους εκδρομείς του Πάσχα

Η Γέφυρα ΑΕ κερνάει καφέ τους εκδρομείς του Πάσχα
Μαρτάτος Tάκης

Από Μ. Τετάρτη έως και Μ. Σάββατο οι οδηγοί πριν περάσουν τα διόδια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου θα μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν καφέ

Έναν καφέ κερασμένο από γνωστή εταιρεία καφέ και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι οδηγοί στο ταξίδι τους για τις διακοπές του Πάσχα περάσουν από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, φεύγοντας από την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου, οι εκδρομείς θα μπορούν, πριν περάσουν το σταθμό διοδίων, να κάνουν μια στάση στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας και να πιούν δωρεάν έναν καφέ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και της εταιρείας του συγκεκριμένου καφέ, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με γενικό σλόγκαν «οι κουρασμένοι πρέπει να ξεκουράζονται και όχι να οδηγούν!». Με γνώμονα τη φροντίδα για την Οδική Ασφάλεια στην κοινή προσπάθεια συμμετέχει στο εγχείρημα αυτό και η «Ολυμπία Οδός».

Έναυσμα για την πρωτότυπη αυτή ενέργεια αποτέλεσαν τα ευρήματα επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με τα οποία η καφεΐνη μπορεί, έστω για περιορισμένο χρονικό διάστημα, να βοηθήσει έναν οδηγό με τάσεις υπνηλίας. Όταν όμως ο καφές είναι το επιστέγασμα μιας επαρκούς στάσης για ξεκούραση, τότε το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Με αυτήν την αφορμή δημιουργήθηκε και ένα φυλλάδιο που θα ενημερώσει τους εκδρομείς του Πάσχα για το τι πρέπει να κάνουν και τι όχι σε περίπτωση που αισθανθούν υπνηλία ή υπερβολική κόπωση κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η κόπωση και η υπνηλία μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα, καθώς ένας οδηγός που βυθίζεται πάνω στο τιμόνι είναι τελείως ανίκανος να αντιδράσει σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Ακόμη όμως και ένας κουρασμένος οδηγός που παραμένει ξύπνιος, δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί τα οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα όπως θα έπρεπε, καθώς οι  λειτουργίες του εγκεφάλου και τα αντανακλαστικά του υποβαθμίζονται. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο από το γεγονός ότι συνήθως οι κουρασμένοι οδηγοί αυξάνουν κατά πολύ την ταχύτητά τους για να φτάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους προκειμένου να ξεκουραστούν.

Φέτος λοιπόν το Πάσχα, μέσα από αυτήν την χρήσιμη πρωτοβουλία στέλνεται το μήνυμα ότι η οδήγηση δεν είναι μόνο κίνηση, χρειάζεται και μία στάση: στάση για ξεκούραση, για καφέ, στάση ζωής και ασφάλειας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις