Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία των νέων!»

Άγγελος Τσιγκρής: «Ευρωπαϊκή πρωτιά για ...

Η ανεργία για τους άνδρες εκτινάχθηκε στο 18%, για τις γυναίκες στο 25% και για τους νέους κάτω των 25 ετών στο 50,4%

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την καταγεγραμμένη ανεργία- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ για τους νέους κάτω των 25 ετών (50,4%) καταγράφει η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Τον ίδιο μήνα, η Ελλάδα σημείωσε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη ανεργίας (21%) στην ΕΕ, μετά την Ισπανία (23%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα σημειώθηκε η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα η ανεργία για τους άνδρες εκτινάχθηκε στο 18%, για τις γυναίκες στο 25% και για τους νέους κάτω των 25 ετών στο 50,4%.

Η ανεργία γενικά και η ανεργία των νέων ειδικότερα, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο η ανεργία δημιουργεί έντονα αισθήματα αποστέρησης και απογοήτευσης, με αποτέλεσμα να συγκροτούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις σύγκρουσης με την κοινωνία ή φυγής στο περιθώριο.

Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες και κάποιο θα κληθούν να απολογηθούν στους πολίτες για τα πεπραγμένα τους και η ετυμηγορία σύντομα θα είναι πολύ αυστηρή…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις