Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τρεις Αναφορές της Μαρίας Κυριακοπούλου για το κλείσιμο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

Τρεις Αναφορές της Μαρίας Κυριακοπούλου ...

Προς τα αρμόδια Υπουργεία

 

Τρεις αναφορές προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου, κατέθεσε την Παρασκευή 30/3/2012 η Βουλευτής Αχαΐας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου, με αφορμή σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν για την τοπική κοινωνία και οικονομία, από την αναστολή της άδειας λειτουργίας και την εκκαθάριση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Οι δύο αναφορές της Μαρίας Κυριακοπούλου απευθύνονται στον Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, και έγιναν με αφορμή αντίστοιχα αιτήματα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, ώστε να δοθεί παράταση (χωρίς προσαυξήσεις) στην καταβολή οφειλών από επιχειρήσεις και καταθέτες προς το ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Εφορία μέχρι οι καταθετικοί λογαριασμοί που τηρούσαν στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα να μεταφερθούν στην Εθνική Τράπεζα και οι επιχειρήσεις να ανακτήσουν ρευστότητα ή να μπορούν να προβούν σε αναλήψεις.

Η τρίτη αναφορά της Μαρίας Κυριακοπούλου έγινε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη και την Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

κα. Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή έγγραφο του Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, σχετικά με τα προβλήματα και την ανασφάλεια που έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο, στους καταθέτες και μετόχους, σε συνταξιούχους και εργαζομένους, η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, όπου τίθενται ερωτήματα για το πώς θα εξυπηρετηθούν οι λογαριασμοί όψεως, πως θα αντιμετωπιστούν οι επιταγές που έχουν δοθεί προς εξόφληση (πλαφόν), τι πρόκειται να γίνει με τους λογαριασμούς των καταθέσεων, με ποιο τρόπο θα εξυπηρετηθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τι θα γίνει με τα μερίσματα και τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας και τι θα γίνει με το προσωπικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις