Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομιλία Γ. Καλαμαλίκη στην Πάτρα

Ομιλία Γ. Καλαμαλίκη στην Πάτρα

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα

Με τις καλύτερες βάσεις, που δεν είναι άλλες από τον κόσμο, ξεκινάει την πορεία του προς τις εκλογές ο Ναύαρχος (ε.α) και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καραμαλίκης. Και αυτό γιατί βάσιμες πληροφορίες τον θέλουν να κατέρχεται ως υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας μετά από απόφαση του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Καραμαλίκης σε μια ακόμα πολυπληθή συγκέντρωση μετά την Κάτω Αχαΐα και το Αίγιο μίλησε στην Πάτρα, όπου περισσότερα από χίλια άτομα έσπευσαν να ακούσουν την εισήγησή του για πολιτικά ζητήματα, αλλά και προβλήματα που απασχολούν την Αχαϊκή Πρωτεύουσα και τους πολίτες και ζητούν άμεσα λύσεις.

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε στην ανεργία που πλήττει το Νομό, στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως οι οδικοί άξονες και στο μεγάλο θέμα της λαθρομετανάστευσης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

«Οφείλει όμως η νέα κυβέρνηση να δημιουργήσει δύο ακόμη πυλώνες πέραν του δημοσιονομικού σκέλους.

Την ανάπτυξη, την επανεκκίνηση της οικονομίας για να μπορεί να παραχθεί πλούτος να πάψουν οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να καταπολεμηθεί η ανεργία .

Η ανεργία ή οποία πλήττει κυρίως τους νέους στους οποίους η γενιά μας αφαίρεσε τα όνειρα τους ,τους νέους η οποίοι είναι η ελπίδα του Έθνους ,τους νέους τους οποίους η πατρίδα σήμερα,ατυχώς τους οδηγεί στην μετανάστευση.

Οφείλει επίσης η νέα κυβέρνηση να ασχοληθεί με την ασφάλεια του πολίτη με τους λαθρομετανάστες ,την παιδεία   και την υγεία που έχουν  υποβαθμισθεί επικίνδυνα.

Η αναθεώρηση του νόμου περί ιθαγένειας, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και η ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας , είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας που ιδιαίτερα αφορούν την πόλη της Πάτρας αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα για τη λαθρομετανάστευση, το θέμα αυτό είναι ψηλά στην ατζέντα του κόμματος μας. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής, με φύλαξη των συνόρων, ενίσχυση της FRONDEX κλπ. Αναφορικά με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας είναι σαφές ότι αυτά δεν μπορούν να εγκατασταθούν στις πύλες εξόδου της χώρας, δεν μπορούν να είναι στην Αχαΐα. Η ΝΔ, η παράταξη που ευελπιστούμε , να επιλύσει το θέμα της Ολυμπίας οδού, του χειρότερου εθνικού δρόμου, έτσι ώστε ο νομός να επανασυνδεθεί με την πρωτεύουσα. Καμία περιοχή δε μπορεί να επιζήσει χωρίς οδικές και σιδηροδρομικές αρτηρίες. Είναι η ΝΔ, η παράταξη που θα επανακινήσει την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας για να καταπολεμήσει την ανεργία που μαστίσει και το νομό».

Ο Γιώργος Καραμαλίκης ζήτησε από τους παραβρισκόμενους να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά «Σήμερα το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι η ακυβερνησία ,οφείλουμε όλοι να υπερασπισθούμε έστω και τα σημερινά ελάχιστα κεκτημένα με την ελπίδα ότι αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για εμάς και τα παιδιά μας.

Σήμερα δυο πολιτικές είναι καθαρές. Αυτή της Ευρώπης και του Ευρώ με ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ ή της εξόδου από την Ευρώπη και του Ευρώ ,με ακυβερνησία που θα προκύψει από μια πολυκομματική βουλή ,με εξαιρετικές διαφορετικότητες και προβληματικές ή αδύνατες συνεργασίες .Η πρώτη δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση η δε δεύτερη μας οδηγεί σε πολιτική περιπέτεια. Σ’ αυτό το δύσκολο πολιτικό σκηνικό ,σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα ,σ’ αυτές τις αποφασιστικές επιλογές σας ζητώ να σταθείτε όπως πάντα ,στο πλευρό της παράταξης ,να κλείσετε τ’ αυτιά σας στις σειρήνες του λαϊκισμού ,των εύκολων αλλά ατελέσφορων πολιτικών.»

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Ν. Δ. άσκησε κριτική τόσο στο ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑΟΣ και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», όσο και στα κόμματα της αριστεράς.«Το ΠΑΣΟΚ ,την πολιτική αδυναμία των τελευταίων δυόμιση ετών αλλά και τις μεγάλες οικονομικές πολιτικές και πρακτικές που συνέβαλαν κυρίαρχα στην διαμόρφωση του σημερινού οικονομικού αδιεξόδου.

Τα λοιπά κόμματα, τα λεγόμενα κόμματα  του αντιμνημονιακού  μπλόκ ,πλην του ΚΚΕ που έχει καθαρή οικονομικοπολιτική πρόταση ,αυτής της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, ψελλίζουν θολές οικονομικές προτάσεις ανέφικτες ,ευκαιριακές, με έντονα στοιχεία λαϊκισμού.

Συγκεκριμένα η Δημοκρατική Αριστερά μιλά για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την αποδοχή των όρων της σχετικής σύμβασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει υπερηφάνως τριετή αναστολή πληρωμών στο εξωτερικό. Δεν εξηγεί όμως τι θα συμβεί, στην Χώρα εάν αυτό γίνει μονομερώς. Πώς δηλαδή θα γίνει προμήθεια καυσίμων ,φαρμάκων ,πρώτων υλών.

Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων διακηρύσσει την μονομερή  διαγραφή μέρους του απεχθούς χρέους.

Δεν εξηγεί όμως τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ελληνική κοινωνία, και δεν την εξηγεί σκόπιμα γιατί οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές για την συνοχή της κοινωνίας  και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων, στοχεύοντας αποκλειστικά και μόνο να δυσκολέψει το δρόμο της Ν.Δ προς την αυτοδυναμία.

Όσον αφορά το ΛΑΟΣ είναι δύσκολο σε οποιονδήποτε να παρακολουθήσει τις συνεχείς αλλαγές θέσεων, απόψεων και προτάσεων και ως εκ τούτου είναι εξίσου δύσκολο για τον ομιλητή να τις σχολιάσει.

Εύκολα λοιπόν μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι τα προαναφερόμενα κόμματα έχουν συνειδητά επιλέξει έναν εύκολο οπορτουνιστικό λόγο στοχεύοντας μόνο στην εκμετάλλευση του θυμού και της αγανάκτησης του λαού και αδιαφορώντας για τις μελλοντικές επιπτώσεις της κοινωνικής συνοχής και του επιπέδου ζωής τους.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις