Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαϊκή Τράπεζα: Κάποιοι πάνε στη δικαιοσύνη - Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα

Αχαϊκή Τράπεζα: Κάποιοι πάνε στη δικαιοσ...

Συγκρότησαν επιτροπή οι μεριδιούχοι - Θα αναλάβει το συντονισμό των διεκδικήσεων

Στη δικαιοσύνη ετοιμάζονται να προσφύγουν συμπολίτες, προκειμένου να υπερασπιστούν τα διακιώματά τους. Πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Πελοπόννησος αναφέρουν ότι έχουν απευθυνθεί ήδη σε δικηγόρους.

Σήμερα στις 6.30 μ.μ., συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στην Αχαϊκή και θα κληθούν να είναι παρόντες όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς, οι εργαζόμενοι καθώς και οι τοπικοί πολιτικοί εκπρόσωποι.

 

Επίσης, την Παρασκευή το βράδυ έγινε  συνάντηση πολλών μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας, με παρουσία και πολλών εργαζομένων, που κατέληξε σε ορισμό εννεαμελούς επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό ενεργειών για διεκδικήσεις έναντι οποιουδήποτε ευθύνεται για το κλείσιμο της Τράπεζας από την Τράπεζα της Ελλάδας. Στις επόμενες μέρες θα πρέπει να γίνει συντονισμένα  γενικό προσκλητήριο των 15000 και πλέον μεριδιούχων, ώστε οι οποιεσδήποτε ενέργειες να έχουν αντιπροσωπευτικότητα και μαζικότητα.

 

Τα μέλη της Επιτροπής είναι τα  εξής: Πλάτων Μαρλαφέκας, Κων. Πετρόπουλος, Παύλος Χαλκιόπουλος, Αθαν. Μπέλλας, Σταύρος Κάτσενος, Ασημ. Παπαδόπουλος, Χρ. Γκοτσόπουλος, Αντών. Νικολόπουλος και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.

"Η επιτροπή αυτή αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες έναντι των υπόλοιπων πολλών χιλιάδων μελών της Αχαϊκής και θα πρέπει να χειριστεί το θέμα με σύνεση, σοβαρότητα, δικαιοσύνη και ευελιξία.Η δυτική Ελλάδα ας δείξει, την κρίσιμη αυτή ώρα  που χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους μεριδιούχους και απειλούνται με κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις συνέπειες της πτώσης της Τράπεζας, ας βρει την ομοψυχία και τη σύμπνοια να διεκδικήσει οτιδήποτε έχει μείνει -αν έχει μείνει- από την κατάρρευση αυτού του μικρού τοπικού συνεταιριστικού θαύματος, που συντελέστηκε βέβαια χωρίς καμία  ευθύνη των συνεταιριστών. Οι κινήσεις πρέπει να  γίνουν μεθοδευμένα, η οργή που δικαιολογημένα διακατέχει εργαζόμενους και συνεταιριστές πρέπει να πάει στην άκρη και να δείξουμε σθένος και σοβαρότητα. Προσωπικά , ελπίζω....."αναφέρει ο Αθαν. Μπέλλας,Kαθηγητής  του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις