Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Παπαδημάτος: «Επί ημερών Βενιζέλου θα έμπαινε λουκέτο στην Αχαϊκή της… Θεσσαλονίκης;»

Ν. Παπαδημάτος: «Επί ημερών Βενιζέλου θα...

"Ο αγώνας είναι μπροστά για να επιστραφεί το κλαπέν όνειρο στη βάση του"

«Θα με “φάει” ή απορία και η περιέργεια: Υπήρχε ποτέ περίπτωση αν διέθετε συνεταιριστική τράπεζα η Θεσσαλονίκη, να έμπαινε λουκέτο επί ημερών Βενιζέλου στο Υπουργείο Οικονομικών;» αναρωτιέται ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Παπαδημάτος, σχετικά με την απόφαση-βόμβα της Τράπεζας της Ελλάδας να θέσει σε καθεστώς εκκαθάρισης την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα. Και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Δεν θα απαντηθεί ποτέ η απορία μου γιατί δεν διαθέτει τέτοια τράπεζα η συμπρωτεύουσα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έπαψε από χθες να είναι Υπουργός Οικονομικών…

Αναμφίβολα προσχωρώ στην άποψη  ότι το λουκέτο στην Αχαϊκή υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο οριστικής κατάταξης των ισχυρών με τους ισχυρούς και των αδυνάτων με τους αδύνατους.

Το θηριώδες τραπεζικό σύστημα  θεωρεί, κατά τα φαινόμενα, παρείσακτες  τις συνεταιριστικές τράπεζες στα πόδια του. Είναι βέβαιο ασφαλώς ότι, η τράπεζα της Ελλάδος βρήκε “πατήματα” και εξήγησε χθες τους λόγους που υπαγόρευσαν την ανάκληση της άδειας της Αχαϊκής. Πρόκειται για λόγους που δεν είναι απαλλαγμένοι από την όποια δυσπιστία ή σκοπιμότητα. Γνωρίζουμε, άλλωστε, την υπερπροστατευτική λογική με την οποία αντιμετωπίζονται οι λεγόμενες μεγάλες τράπεζες, ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τις συνεταιριστικές.»

Και ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαδημάτος επισημαίνει τα εξής:

«Δεν γνωρίζω, αν η Τράπεζα της Ελλάδος έχει λόγους να αμφιβάλλει για τον τρόπο άσκησης της Διοίκησης του Αχαϊκού συνεταιριστικού πιστωτικού ιδρύματος. Γνωρίζω, ωστόσο, ότι οι μέτοχοι, οι μερισματούχοι, οι καταθέτες και οι πελάτες της Αχαϊκής έπεσαν από τα σύννεφα.

Ότι ήθελαν και θέλουν σε λειτουργία την Αχαϊκή Τράπεζα. Ότι δεν τους αναλογεί η όποια ανασφάλεια και τιμωρία. Χθες εκλάπη ένα υλοποιημένο όνειρό τους. Ο αγώνας είναι μπροστά για να επιστραφεί το κλαπέν όνειρο στη βάση του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις