Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: Άμεση η ανάγκη για συντήρηση του οδικού δικτύου

Μιχ. Μπεκίρης: Άμεση η ανάγκη για συντήρ...

Παρέμβαση του βουλευτή Αχαίας της ΝΔ στη βουλή

Το ζήτημα των  προβλημάτων που  δημιουργούνται    στο οδικό δίκτυο του Νομού Αχαΐας, εξαιτίας την έλλειψης συστηματικής συντήρησης, έθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ανέμενε με ιδιαίτερη προσοχή την σχετική απάντηση.

Στην απάντηση του το αρμόδιο Υπουργείο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Μπεκίρη:  "τονίζει πως η συντήρηση και αποκατάσταση της επαρχιακής οδού δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επισημαίνει όμως  ότι το Υπουργείο Υ.ΜΕ.ΔΙ. μπορεί να διαθέσει επικουρικά και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών, έκτακτες χρηματοδοτήσεις από πόρους της Τ.Ε.Ο. Α. Ε. και εντός των υφιστάμενων οικονομικών δυνατοτήτων."

Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε την απάντηση του Αρμοδίου Υφυπουργού κ.Μαγκριώτη η οποία έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Αναφοράς, και σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. Βουλευτή τα εξής:

Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων τουΥπουργείου Υ.ΜΕ.ΔΙ., δεν είναι αρμόδια για τη βελτίωση - συντήρηση και αποκατάσταση του Εθνικού ή άλλου Οδικού Δικτύου, πλην των οδών που αναφέρονται στην από 20.3.2007 απόφαση Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στις Υπηρεσίες των οικείων Περιφερειών.

Εξάλλου οι δυνατότητες χρηματοδότησης των αιτούμενων εργασιών από το Π.Δ.Ε. τουΥπουργείου Υ.ΜΕ.ΔΙ. είναι πολύ περιορισμένες λόγω της αισθητής περικοπής του από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υ.ΜΕ.ΔΙ. μπορεί να διαθέσει επικουρικά και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών, έκτακτες χρηματοδοτήσεις από πόρους της Τ.Ε.Ο. Α. Ε. και εντός των υφιστάμενων οικονομικών δυνατοτήτων.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν διατεθεί κατά τη διάρκεια του έτους 2011 οι παρακάτω πιστώσεις:

Με την με αρ. πρ. Δ3β/282/4-Π/4-1-2011 απόφαση ποσό 200.000,00 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση βελτίωση Ε.Ο. Αμφιλοχίας - Ακτίου - Πρέβεζας, στο τμήμα αρμοδιότητας Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Με την με αρ. πρ. Δ3β/95/10-Π/6-6-2011 απόφαση ποσό 50.000,00 εκτέλεση του έργου «Συντήρηση βελτίωση του επαρχιακού οδικού Πτέρη - Καλάβρυτα του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας»

Με την με αρ. πρ. Δ3β/0/14/37-Π/6-6-2011 απόφαση ποσό 250.00 εκτέλεση του έργου «Συντήρηση βελτίωση του οδικού δικτύου Πάτρα  μέσω Χαλανδρίτσας, Πούντα - Καλάβρυτα, Καλάβρυτα - Πριόλιθ Δάφνη, Καλάβρυτα - Πριόλιθος - Τριπόταμα - Δάφνη, Πάτρα - Δάφνη - Παγκράτι κ.α., του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας»

Με την με αρ. πρ. Δ3β/211/3-Π/9-11-2011 απόφαση ποσό 350.000,00 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση της επικίνδυνης και ενεργού κατολίσθησης στη χ.θ. 9.300 και εκτεταμένης καθίζησης στη χ.θ. 5.300 της Επαρχιακής οδού Πούντας - Καλαβρύτων στα διοικητικά όρια του όμορου Δήμου Αιγιαλείας, στην περιφέρεια της Τοπικής Κοινότητας Άνω Διακοπτού του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας»

Με την με αρ. πρ. Δ3β/50/2-Ι/4-4-2011 απόφαση ποσό 350.000,00 ευρώ για την πληρωμή δαπανών στοιχειώδους συντήρησης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με την με αρ. πρ. Δ3β/163/1-Ω/10-10-2011 απόφαση ποσό 300.000,00 ευρώ για την πληρωμή δαπανών στοιχειώδους συντήρησης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Επίσης το Υπουργείο Υ.ΜΕ.ΔΙ., στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, για την βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων, έχει εκτελέσει:

Στα πλαίσια του έργου «Βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις για την βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στις επικίνδυνες θέσεις του οδικού άξονα Αντίρριο - Ιωάννινα», προϋπολογισμού 3.660.000,00 ευρώ, επεμβάσεις σε 16 θέσεις.

Στα πλαίσια του έργου «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα Αντίρριο - Ιωάννινα» προϋπολογισμού 26.000.000,00 ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, επεμβάσεις μεγαλύτερης κλίμακας σε 20 θέσεις.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις