Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δριμεία κριτική απο τη Λαϊκη Συσπείρωση στο Σύλλογο Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ

Δριμεία κριτική απο τη Λαϊκη Συσπείρωση ...

"Αν δεν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά κανείς εργαζόμενος δεν θα αποφύγει στο τέλος την συντριβή του"

"Η  Λαϊκή  Συσπείρωση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έφερε προς συζήτηση το οξύτατο σήμερα θέμα των διακοπών παροχής νερού εκ' μέρους της ΔΕΥΑΠ σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν, λόγω της φτώχειας και της ανέχειας στην οποία έχει οδηγήσει το λαό η πολιτική της Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, δηλαδή του κεφαλαίου" αναφέρεται σε ανακοίνωση της οαράταξης.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

"Το ερώτημα που τίθεται στο οποίο πρέπει όλοι να απαντήσουμε έμπρακτα με ένα ναι ή όχι είναι, αν δικαιούνται να έχουν στο σπίτι τους ρεύμα, νερό κλπ και αυτές οι οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν (και όχι όλοι αδιάκριτα όπως  ανέφεραν κάποιοι σε Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας του ντόπιου κατεστημένου).

Το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε πάρει ομόφωνα (υποκριτικά ή όχι) θέση όσον αφορά τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ και είχε ψηφίσει τις προτάσεις μας, οι οποίες καλούσαν το Δήμο να επανασυνδέσει το ρεύμα στα σπίτια που είχε η ΔΕΗ διακόψει, κλήθηκε  να επαναλάβει την ίδια θέση και όσον αφορά το νερό.

Πλην όμως οι μισοί σχεδόν Δημοτικοί Σύμβουλοι ανάμεσά τους και “αριστεροί” του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της “Δημοκρατικής Αριστεράς” απάντησαν αρνητικά ακόμα και στην πρόταση να ανασταλούν για 2 περίπου εβδομάδες οι διακοπές νερού μέχρι δηλαδή να τεθούν κριτήρια ώστε να αποτραπούν οι προσωπικές ταπεινώσεις και οι μέσω Δημοτικών παραγόντων “χάρες”.

Σημειωτέον ότι εκατοντάδες εταιρείες επιχειρήσεις και ιδιώτες, Δημόσιοι και Δημοτικοί οργανισμοί ακόμα και τα Νοσοκομεία, τα σχολεία κ.λ.π της Πάτρας χρωστάνε επί πολλά χρόνια πάνω από 8.000.000  ευρώ στην ΔΕΥΑΠ.

Οι Δημοτικές Αρχές μη θέλοντας να έρθουν σε σύγκρουση με συμφέροντα και με τις  Κυβερνήσεις  (είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ) δεν απαιτούν τα εκατομμύρια ευρώ που αυτοί χρωστάνε. Είναι όμως ανελέητοι σ' όποια οικογένεια προτιμάει να αγοράσει π.χ. μακαρόνια και ρύζι για να φάει, και όχι να πληρώσει το νερό στην ΔΕΥΑΠ, η οποία παρεμπιπτόντως αφήνει την μισή σχεδόν ποσότητα νερού να χάνεται στους υπονόμους της Πάτρας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ όπως και όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται αλληλέγγυοι και αρωγοί στον αγώνα επιβίωσης που δίνει κάθε λαϊκή οικογένεια που έχει οδηγηθεί στην φτώχεια και την δυστυχία.

Η αλληλεγγύη αυτή πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα και να μην είναι υποκριτική όπως οι δήθεν θρήνοι και στεναγμοί της τρισάθλιας πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας της χώρας μας που δήθεν συμπαρίστανται στα βάσανα μας που προκάλεσε η ίδια!

Έτσι όλοι μας οργανωμένα πρέπει να αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια να μας κάνουν συμμέτοχους στην τρομοκράτηση του λαού που επιχειρούν εργοδότες, κυβέρνηση, Δημοτικές Αρχές μέσω εκβιασμών για στέρηση στοιχειωδών αγαθών, να μην ενδίδουμε οι ίδιοι σε πρακτικές όπως να κόβουμε το νερό, το ρεύμα κλπ για να 'χουμε εμείς εξασφαλισμένο το μισθό μας  αφού γνωρίζουμε ότι αν δεν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά κανείς εργαζόμενος δεν θα αποφύγει στο τέλος την συντριβή του.

Ο σύλλογος προσωπικού ΔΕΥΑΠ δημοσίευσε μια ανακοίνωση που οι συντάκτες της βρίζουν σαν ψηφοθήρες, φαρισαίους και νταβατζήδες την Λαϊκή Συσπείρωση, τις Λαϊκές επιτροπές, συλλόγους και αγωνιστές που πρωτοστατούν στην προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Θεωρούν ότι υπερασπίζουν το ψωμί και την δουλειά τους όταν ακολουθούν πειθήνια τις εντολές κόβοντας το νερό στους “ανέργους και αναξιοπαθούντες” όπως γράφουν, αλλά με “ευαισθησία και υπευθυνότητα”, ενώ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην κόβεται το νερό στο σπίτι του φτωχού οδηγεί στο ξεπούλημα της ΔΕΥΑΠ, ξεχνώντας ότι η πολιτική που οδηγεί στο ξεπούλημα είναι αυτών των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που θεωρούν εμπόρευμα για κέρδος ακόμα και μια γουλιά νερό. Ντροπή!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις