Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος σύμφωνα με την Eurostat!

Στις φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. Δυτ...

Πλουσιότερη περιοχή η Αττική

Στις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκαταλέγεται η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της Eurostat που καταγράφει το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, όχι μόνο των ευρωπαϊκών κρατών αλλά και συγκεκριμένων περιοχών τους. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα η Ελλάδα, σε εθνικό επίπεδο βρίσκεται, χαμηλότερα από το μέσο όρο του 125% αγγίζοντας μετά βίας το 94%, ενώ η Ήπειρος με 65,3% και η Δυτική Ελλάδα με 65,8% είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 κρατών.

Η Πελοπόννησος καταγράφει ποσοστό 76,1%, η Στερεά Ελλάδα 87,3% και τα νησιά του Ιονίου 81,4%. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν σε όλες τις περιοχές καταγράφεται μικρή αύξηση του ΑΕΠ από την τριετία 2007-2009.

Οι πλουσιότερες περιοχές της χώρας μας είναι η Αττική με το ποσοστό να αγγίζει το 123,9%, κατά τι χαμηλότερο από το «ψυχολογικό όριο» του 125% και ακολουθούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με ποσοστό 114%.

Οι πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης είναι το κεντρικό Λονδίνο με το αστρονομικό ποσοστό του 332% και ακολουθεί η πόλη του Λουξεμβούργου με 266% και οι Βρυξέλλες με 223%.

Σε σύνολο 39 περιοχών της Ευρώπης που ξεπέρασαν το 125% οι 8 βρίσκονται στη Γερμανία, 5 στις Κάτω Χώρες, 4 στην Ιταλία και την Αυστρία, 3 στο Βέλγιο, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, 2 στη Φινλανδία και από μία περιοχή στην Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Σλοβακία, Σουηδία και στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Οι φτωχότερες περιοχές με ποσοστό μόλις στο 27% εντοπίζονται στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ κάτω από το όριο του 75% βρίσκονται περιοχές στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στην Εσθονία, στη Λιθουανία και τη Λετονία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις