Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Κινητοποιήσεις καθηγητών του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ

Καλάβρυτα: Κινητοποιήσεις καθηγητών του ...

Στις 7 Φλεβάρη 2012 οι καθηγητές του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων συμμετείχαν όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία. Στόχος τους - όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση - ήταν να στείλουν στην τοπική κοινωνία ένα μήνυμα αντίστασης στην επιβολή καταιγιστικών μέτρων που:

       υποβαθμίζουν δραματικά το βιοτικό μας επίπεδο,

       εξαφανίζουν κάθε κεκτημένο δικαίωμα και

       κυρίως καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας ως πολιτών και εργαζομένων,

και να ζητήσουν τη συμπαράταξη της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα με κυρίαρχα ζητήματα την αξιοπρεπή διαβίωση, τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και την περιφρούρηση του δικαιώματος στην περίθαλψη, με δυο λόγια του κράτους πρόνοιας, που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πληρώσει ως φορολογούμενοι.

Προέβησαν και με τη συμμετοχή συναδέλφων από τα σχολεία της Κλειτορίας σε πορεία στο κέντρο των Καλαβρύτων, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο για να επιδοθεί ψήφισμα στο δήμαρχο.

Όπως υποστηρίζουν στη σχετική ανακοίνωση «ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, αφού έριξε μια πρόχειρη και βιαστική ματιά στο ψήφισμα, παρέδωσε μάθημα καθήκοντος και εργασιακής φιλοτιμίας παραπέμποντάς μας στις εποχές που οι δάσκαλοι πήγαιναν στα σχολειά των χωριών με τα γαϊδουράκια, προκαλώντας βεβαίως τις αντιδράσεις των συναδέλφων για τον άτοπο παραλληλισμό. Καθώς προφανώς ήρθε σε δύσκολη θέση και πιέστηκε από τους συναδέλφους, που του εξέθεσαν τα εκπαιδευτικά ζητήματα των σχολείων κατέληξε να απαξιώσει λεκτικά και μας και το έργο μας και όταν συνάδελφος του απάντησε, κινήθηκε εναντίον του σπρώχνοντάς τον, γεγονός που οδήγησε σε ένταση.

Θλιβόμαστε που ένας αιρετός αγνοεί βασικούς κανόνες ευγένειας, αλλά κυρίως αγανακτούμε για την υποτίμηση, την απαξίωση και την προσβλητική συμπεριφορά του δημάρχου προς το πρόσωπό μας. Δηλώνουμε ότι δε δεχόμαστε υποδείξεις για τη δουλειά μας και τα καθήκοντά μας, ακριβώς γιατί τα επιτελούμε στο έπακρο με πλήρη συνείδηση. Ντόπιοι και ξένοι καθηγητές δουλεύουν με ευσυνειδησία παρά τις προσωπικές στερήσεις στις οποίες υποβάλλονται, ώστε όχι απλώς να είναι ανοιχτό το σχολείο, αλλά να λειτουργεί ουσιαστικά για να προσφέρουμε στους μαθητές μας γνωστικά εφόδια, κοινωνικές δεξιότητες, συμμετοχή σε παιδαγωγικά-επιμορφωτικά προγράμματα και επίσης συναισθηματική-ψυχολογική υποστήριξη. Και επειδή συχνά περισσεύουν τα εκ του προχείρου κακόβουλα ή υποτιμητικά σχόλια για το ρόλο και τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, παραπέμπουμε κάθε ενδιαφερόμενο στις ποικίλες δράσεις των σχολείων μας, τις οποίες στο εγγύς μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να εκθέσουμε.

Φύγαμε λοιπόν από το Δημαρχείο με μια αίσθηση πικρίας για την αντιμετώπιση κι αναρωτιόμαστε για την ποιότητα των κριτηρίων με τα οποία συχνά αξιολογούμαστε.

 

Περιμένοντας έως σήμερα μια κίνηση από την πλευρά του δημάρχου για επικοινωνία μαζί μας (μήπως ο ίδιος, νιώθοντας πως προέβη σε μη προσήκουσα συμπεριφορά, την αναγνώριζε δίνοντας σχετικές εξηγήσεις από την πλευρά του) η οποία δεν ήρθε, προχωρούμε στη δημοσιοποίηση των παραπάνω».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις