Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

IKA Πάτρας:Kλειστό το Μικροβιολογικό - Καταθέτουν μήνυση οι γιατροί

IKA Πάτρας:Kλειστό το Μικροβιολογικό -  ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ταλαιπωρία και "χαράτσι" για τους ασφαλισμένους - Στον "αέρα" εκατοντάδες αιμοληψίες

Η αποδόμηση της δημόσιας δωρεάν (;) υγείας αποτελεί τελικά ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια. Εδώ και δέκα μέρες το Μικροβιολογικό Τμήματα του ΙΚΑ Πάτρας είναι κλειστό, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, ο υπερηχογράφος και ο μαστογράφος παραμένουν κλειστοί, οι υπάλληλοι περιφέρονται και οι ασθενείς βιώνουν νέο γύρο ταλαιπωρίας, καταγγέλει ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Πρόεδρος των Γιατρών του ΙΚΑ Πάτρας και Γεν. Γραμματεάς του Πανελληνίου Συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου. Γι΄αυτό και ο Σύλλογος αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για τις σοβαρές "αρρυθμίες" που παρατηρούνται.

Η μη λειτουργία του Μικροβιολογικού επιφέρει πολλαπλές συνέπειες στους ασφαλισμένους. Όπως αναφέρει ο κ. Μπονάνος, 160 αιμοληψίες την ημέρα είναι πλέον στον "αέρα" ενώ οι ασφαλισμένοι, που έχουν πληρώσει για την περίθαλψη και της υπηρεσίες υγείας, είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν άλλη λύση, βάζοντας φυσικά ξανά το χέρι στην τσέπη, είτε να απευθυνθούν σε νοσοκομεία, βιώνοντας βέβαια σε πολλές περιπτώσεις, καθυστερήσεις.

Την ίδια ώρα λόγω έλλειψης προσωπικού ο υπερηχογράφος και ο μαστογράφος παραμένουν κλειστοί μιας και έληξε η σύμβαση τους ενός από τους δύο υπαλλήλους αναφέρει ο κ. Μπονάνος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος των Γιατρών ΙΚΑ Πατρας καταθέτει μηνυτήρια αναφορά και ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being