Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Άρεσε η καρναβαλική έκθεση στα Παλαιά Λουτρά

Άρεσε η καρναβαλική έκθεση στα Παλαιά Λουτρά

Πρωτότυπες φωτογραφίες και πίνακες με έντονο καρναβαλικό χρώμα και άρωμα 4 Πατρινών δημιουργών γοήτευσαν το κοινό

Πολύ θετικές εντυπώσεις και σχόλια έχει αφήσει η καρναβαλική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά στη Γούναρη και Σωτηριάδου που ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτή έως και σήμερα Τρίτη 28 του μήνα το βράδυ. Στην έκθεση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου συμμετέχουν οι συμπολίτες δημιουργοί Χάρης Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Καραβασίλης, Κίττυ Σταγκοπούλου και Γιάννα Δημητροπούλου.

Ανάμεσα στα εκθέματα που τραβούσαν αμέσως το μάτι και την προσοχή του επισκέπτη ήταν ο τεράστιος αρλεκίνος σε κίτρινο φόντο του Βασίλη Καραβασίλη. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Καραβασίλης μιλώντας στο thebest.gr πρόκειται για ένα έργο διαστάσεων 2,5 μέτρων επί 2 που φιλοτέχνησε χρησιμοποιώντας σκάλα το οποίο και ονομάζει «homage a Picasso-αφιέρωμα στον Πικάσσο» μιας και έχει στοιχεία και είναι εμπνευσμένο από τον σπουδαίο αυτό ζωγράφο του 20ου αιώνα. Όλοι οι πίνακες που παρουσιάζει ο κ. Καραβασίλης είναι ακρυλικά και λάδια και απεικονίζουν καρναβαλικά θέματα αμιγώς Πατρινά όπως το Δημοτικό θέατρο με δύο καρναβαλικά διακοσμητικά στοιχεία (Μπάστακες) στην είσοδο του με έκδηλη την ιμπρεσιονιστική διάθεση και το Δημοτικό θέατρο με το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου να παρελαύνει από μπροστά το οποίο έχει φτιαχτεί ρεαλιστικά και μοιάζει σχεδόν με ζωγραφική αποτύπωση φωτογραφίας!

Ο φωτογράφος Χάρης Αναγνωστόπουλος έχει επίσης κάνει μία εξαιρετική σύνθεση «δουλεύοντας» μοναδικά το φόντο φωτογραφιών που είχε τραβήξει στη διάρκεια καρναβαλικών δρώμενων. Μία ωραία συνεργασία-ανταλλαγή έχει κάνει ο Χάρης Αναγνωστόπουλος με την Κίττυ Σταγκοπούλου. Καταρχάς ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει κάνει ένα ωραίο φωτογραφικό πορτρέτο της καλλιτέχνιδας και αυτή με τη σειρά της τον έχει ζωγραφίσει με το ιστορικό καπέλο γλόμπο και το καρτελάκι και το στιλό της κριτικής επιτροπής του καρναβαλιού (ο Χάρης Αναγνωστόπουλος ήταν και φέτος στην κριτική επιτροπή). Επίσης η κυρία Σταγκοπούλου πήρε μία φωτογραφία του κυρίου Αναγνωστόπουλου με ξυλοπόδαρους στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και τους μετέφερε στη συνέχεια στον ζωγραφικό καμβά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φωτογραφίες του Χάρη Αναγνωστόπουλου «σκιαγραφούνται» και αποτυπώνονται γνωστές Πατρινές φιγούρες όπως η Ντούλη Δημητροπούλου, ο Τάκης Ρούντος που και φέτος εντυπωσίασε με το γκρουπ και το πελώριο άρμα του, ο Νίκος Κανελλάκης, ο αξέχαστος Σπύρος Σινιγάλιας, o Σταύρος Σολωμός της Πολυφωνικής χορωδίας αλλά και μία παρέα Πατρινών δημοσιογράφων τους οποίους απαθανάτισε σε χαλαρή καρναβαλική διάθεση σε πάρτι πριν από δύο χρόνια. Ανάμεσα τους μάλιστα εικονίζονται τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής, ο υπογράφων αλλά και η Ελευθερία Μακρυγένη του thebest.gr, κ.α. Από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της έκθεσης είναι κι αυτή με τους ακροβάτες από μία τελετή έναρξης του καρναβαλιού και αυτή με τις γοργόνες από καρναβαλική δημιουργία-γκρουπ του Σταύρου Γκουρνέλου όπου για φόντο ο Χάρης Αναγνωστόπουλος χρησιμοποίησε δική του φωτογραφία από την Ερυθρά θάλασσα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι πολύ ενδιαφέρον είναι και το ζωγραφικό έργο της Κίττυς Σταγκοπούλου με τον καρναβαλιστή Βασίλη Χατζησταύρου με τίτλο του έργου «Ο Βασίλης και οι γραβάτες του». Όσο για τη Γιάννα Δημητροπούλου έχει απεικονίσει στον καμβά της αγαπημένα καρναβαλικά θέματα όπως κλόουν, μπαγκς μπένυ, κ.α.

Την έκθεση επισκέφθηκαν και πολλοί μαθητές σχολείων.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture