Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αδυνατεί η ΔΕΗ να εξαιρέσει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις από τις αυξήσεις ρεύματος

Αδυνατεί η ΔΕΗ να εξαιρέσει τις μεταποιη...

Απάντηση σε αναφορά της Μ. Κυριακοπούλου για αίτημα του Επιμελητηρίου

Σε αναφορά της ανεξάρτητης Βουλευτή Αχαΐας Μαρίας Κυριακοπούλου, σχετικά με το αίτημα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, για την απαλλαγή από την επερχόμενη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης απάντησε διαβιβάζοντας έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αρ. Ζερβού.

Στο έγγραφο αυτό ανέφερε τις συνθήκες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση των τιμολογίων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Επεσήμανε ότι από την αύξηση των τιμολογίων πολύ μικρό ποσοστό είναι το καθαρό όφελος για τη ΔΕΗ και «σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο  δεν επιτρέπονται διακρίσεις μεταξύ των πελατών της ίδιας κατηγορίας, καθώς οι τιμοκατάλογοι της ΔΕΗ επιβάλλεται να εφαρμόζονται ενιαία σε όλη την Επικράτεια».

Η Ανεξάρτητη Βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου, σχολιάζοντας την παραπάνω απάντηση, δήλωσε τα εξής:

«Σε ένα περιβάλλον που δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, η κυβέρνηση θα πρέπει τουλάχιστον να εξασφαλίζει τους ελάχιστους όρους επιβίωσης για την παραγωγική βάση της Ελλάδας, στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για την ανάκαμψη της χώρας.

Ειδικά στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, όπου οι μεταποιητικές επιχειρήσεις πέραν της οικονομικής ύφεσης, έχουν να αντιμετωπίσουν και άνισους όρους ανταγωνισμού σε σχέση με άλλες περιφέρειες λόγω της έλλειψης βασικών υποδομών (π.χ. αγωγός φυσικού αερίου), η κυβέρνηση οφείλει να παρέχει αντισταθμιστικά οικονομικά μέτρα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά