Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

ΕΕΔΕ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Τραπεζικά Στελέχη στην Πάτρα από αναγνωρισμένους επιστήμονες

ΕΕΔΕ:  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Τραπεζ...

Θέμα «Λειτουργία Τραπεζών στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον»

Οι αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονες ο Δρ. Παναγιώτης Αλεξάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρώην Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο Δρ. Αριστογείτων Καπερώνης, Χρηματοοικονομικός Αναλυτής και Πρώην Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και ο Δρ. Αθανάσιος Μπέλλας, Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών, θα είναι στους εισηγητές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρησεων (ΕΕΔΕ), Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, με θέμα «Λειτουργία Τραπεζών στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον».

Στόχος του προγράμματος είναι η μετάδοση των βασικών γνώσεων χρηματοοικονομικής θεωρίας και τραπεζικής διοικητικής, που απαιτούνται για την αποτελεσματική άσκηση των τραπεζικών εργασιών σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο χρηματοοικονομικό περιβάλλον.

Ο ρόλος και η συμβολή των τραπεζών στην οικονομική ανάπτυξη αποτέλεσε ιστορικά τον  ακρογωνιαίο λίθο της εξέλιξης του καπιταλιστικού συστήματος διαχρονικά σε ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο. Ωστόσο, η χρηματοπιστωτική κρίση που εξελίσσεται τα τρία τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία των τραπεζών, πλήττοντας την ομαλή εξέλιξη των αγορών χρήματος και κεφαλαίου και απειλώντας και αυτήν ακόμα την επιβίωση των τραπεζών στο άμεσο μέλλον. Η επιδείνωση των τραπεζικών μεγεθών εντάθηκε περισσότερο λόγω της εμπλοκής τους στη χρηματοδότηση των υψηλών κρατικών ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους σε ένα σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών χωρών.

Η πρωτοφανής  αυτή κατάσταση θέτει την τραπεζική λειτουργία σε ένα εντελώς καινούργιο πλαίσιο και αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία της αποτελεσματικής χρηματοπιστωτικής διαχείρισης τόσο από πλευράς μάνατζμεντ των ίδιων των τραπεζών όσο και από πλευράς των εποπτικών αρχών. Τα ζητήματα αυτά αφορούν ιδιαίτερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που εισήλθε πρώτο στον επικίνδυνο αυτό κύκλο.

Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει αφενός μεν στην παρουσίαση της λειτουργικής, χρηματοοικονομικής και διοικητικής δομής των τραπεζών και αφετέρου στην ανάλυση του συστήματος διαχείρισης κινδύνων και εποπτείας των τραπεζών από τις εγχώριες και ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές. Επίσης, το πρόγραμμα αποβλέπει στην παρουσίαση και κατανόηση των βασικών αιτιών της κρίσης και στην καταγραφή των διαγραφόμενων απειλών για τη μελλοντική εξέλιξη του τραπεζικού συστήματος σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες:

  • Θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα.
  • Θα αποκτήσουν γνώσεις αναφορικά με το ισχύον εποπτικό πλαίσιο των τραπεζών (Βασιλεία Ι, ΙΙ & ΙΙΙ).
  • Θα ασχοληθούν με θέματα που αφορούν την πιστωτική πολιτική των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με έμφαση στους πιστωτικούς κινδύνους, στη φερεγγυότητα των τραπεζών και στο δανειακό χαρτοφυλάκιο (Μη εξυπηρετούμενα δάνεια -Non Performing Loans- κλπ).
  • Θα διδαχθούν βασικές αρχές του τραπεζικού μάρκετινγκ και μάνατζμεντ (νέα μοντέλα διοίκησης τραπεζικών ιδρυμάτων -Balanced Scorecard  κλπ).
  • Θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές λειτουργίες, τα προϊόντα των τραπεζών και τις διαδικασίες της τραπεζικής πελατείας και των τραπεζικών προϊόντων.
  • Θα ενημερωθούν για τα αίτια και τα χαρακτηριστικά της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και των επιδράσεων της στο ευρωπαϊκό και ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 28 ώρες και θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες: 18 Φεβρουαρίου, 10 & 24 Μαρτίου, 7 & 28 Απριλίου και 5 & 19 Μαΐου 2012 από τις 10.30 έως 14.30, στις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕ στην Πάτρα, Πλ. Πίνδου 1, Γούναρη κ. Αγ. Ανδρέου.

Το  δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 350€ (συμπεριλαμβάνεται το κόστος της εκπαίδευσης, καθώς και όλο το έντυπο εκπαιδευτικό υλικό- εγχειρίδιο τραπεζικής, άρθρα, σημειώσεις, CD κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της ΕΕΔΕ, κα. Πηνελόπη Χαϊκάλη, τηλ. 2610 318 573, e-mail: [email protected].

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά