Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε καθεστώς "ομηρίας" από ιδιωτικό ΚΕΚ καταγγέλλουν ότι βρίσκονται 25 άνεργοι

Πάτρα: Σε καθεστώς "ομηρίας" α...

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους προς το thebest

Σε επιστολή τους προς το thebest 25 άνεργοι συμπολίτες αναφέρουν τα εξής: "Σε πρωτοφανές αδιέξοδο έχουμε περιέλθει 25 άνεργοι πολίτες, οι οποίοι βρισκόμαστε ουσιαστικά υπό καθεστώς ομηρίας από ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (αναφέρουν το όνομα του ΚΕΚ).

Συγκεκριμένα, οι 25 καταρτιζόμενοι στο ΚΕΚ δεν βρίσκουμε  λύση στο ζήτημα μας, καθώς το συγκεκριμένο ΚΕΚ, ενώ βάσει του συμφωνητικού που είχαν υπογράψει στις 7/6/2010 έπρεπε να έχει προβεί στην εξόφληση των καταρτιζόμενων μέσα σε ένα μήνα από την καταβολή της δεύτερης δόσης απο την αρμόδια υπηρεσία που "τρέχει" το πρόγραμμα, τα χρήματα αυτά ...τα περιμένουμε ακόμα!

Εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης, οι καταρτιζόμενοι μπήκαμε  στην διαδικασία να διερευνήσουμε την κατάσταση, καθώς άρχισαν να υποψιάζομαστε  διάφορα σενάρια σχετικά με την πληρωμή μας, μετά και την ελλιπέστατη έως μηδαμινή ενημέρωση που είχαμε  από την πλευρά του ΚΕΚ. Έτσι, μετά από κάποιες διερευνητικές επαφές που πραγματοποιήσαμε, καταφέραμε να βρούμε τον αρμόδιο υπάλληλο που χειρίζεται το θέμα τους στο Υπουργείο Εργασίας και πληροφορηθήκαμε τα δυσάρεστα νέα.

Διότι, ναι μεν η καταβολή της δεύτερης δόσης καθυστέρησε να μπει στα ταμεία τους ώστε να εκταμιευθεί εγκαίρως από το ΚΕΚ, αλλά από τις 15 Μαΐου το ΚΕΚ ειδοποιήθηκε πως από τις 15 Ιουνίου τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα ώστε να πληρωθούν μέσα σε ένα μήνα οι καταρτιζόμενοι, όπως άλλωστε ξεκάθαρα ορίζει το συμφωνητικό που έχουν υπογράψει.

Κατά αυτόν τον τρόπο, οι 25 καταρτιζόμενοι έχουμε εισέλθει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, διότι δεν μπορούμε να κινηθούμε νομικά εναντίον του ΚΕΚ για την διαμορφωθείσα κατάσταση γιατί όντως δεν έχει εκταμιευθεί η δεύτερη δόση!

Κατά αυτόν τον τρόπο,  χάνουμε  το δικαίωμα να ανακουφιστούμε οικονομικά σε αυτή την οικονομική συγκυρία, για ένα πρόγραμμα που έχουμε παρακολουθήσει 6 μήνες με προσωπικά μας έξοδα, ενώ τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σταλθεί στον αρμόδιο φορέα και μπορούν να εκταμιευθούν, αλλά λόγω αδυναμίας του ΚΕΚ, όλοι μας τα περιμένουμε πλέον 16 μήνες! (23/10/2010), έχοντας τελειώσει την κατάρτιση προγράμματος 800 ωρών!

Κατά συνέπεια, ενέχει κίνδυνος να χαθούν τα συγκεκριμένα -εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση- κονδύλια για την περιοχή της Αχαΐας, η οποία μαστίζεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας και υποαπασχόλησης.

Ζητάμε την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, για να βρεθεί τρόπος να απομονωθούν τα χρήματα και να πάρουμε τα χρήματα μας απευθείας.

Το ιδιωτικό ΚΕΚ που αδυνατεί να τα εισπράξει μιας και είναι γνωστό σε εσάς και πρέπει να βρείτε φόρμουλα να το βγάλετε από τον ρόλο του διαμεσολαβητή και να μας ανακουφίσετε με το σεβαστό ποσό που όλοι το έχουμε ανάγκη σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία.

Χρήματα του ΕΣΠΑ δεν πρέπει να παραμένουν δεσμευμένα ελέω δυσλειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας. Θέλουμε άμεσα να δράσετε και να μας βοηθήσετε ουσιαστικά και αποτελεσματικά."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις