Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την 1η κοινή συνάντησή τους ετοιμάζουν οι «Πολίτες του αύριο»

Πάτρα: Την 1η κοινή συνάντησή τους ετοιμ...

Αύριο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Συνολικά 77 μαθητές Στ΄ τάξης και 21 εκπαιδευτικοί από 13 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάτρας, θα συναντηθούν αύριο, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ολοκληρώνοντας έτσι την 1η φάση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν μαθητές που έπειτα από εκλογική διαδικασία που έχει προηγηθεί στην τάξης τους, επιλέχθηκαν από τους συμμαθητές τους προκειμένου να τους εκπροσωπήσουν.

Οι  μαθητές – εκπρόσωποι, με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, και να μοιραστούν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους στο χώρο του σχολείου.

Σκοπός του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων, είναι η ανάδειξη της παιδαγωγικής του αξίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Ειδικότερα, στοχεύει στο να αποκτήσουν οι μαθητές την εμπειρία της συμμετοχής στα κοινά, να εκπαιδευτούν σε δημοκρατικές διαδικασίες και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στο χώρο της σχολικής κοινότητας.

Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πάτρας και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις