Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημ. Τριανταφυλλόπουλος: "Όχι" στην αναβολή καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω πλημμυρών!

Εξέφρασε τη διαφωνία του

Μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού (ΔΗΚΕΠΑ) και Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Θεμάτων Αιγιάλειας Βασιλικής Ψυχράμη, μέσω της οποίας δημοσιοποιείτο η προσωπική της επιθυμία και πρόθεση να προχωρήσει στο να υιοθετηθεί η απόφασή της για ματαίωση όλων σχεδόν των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε Αίγιο, Ακράτα και Αιγείρα με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία  σε περιοχές του δήμου, η Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια - Νέα Εποχή" αντέδρασε έντονα.

Ο Επικεφαλής της Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, λαμβάνοντας υπόψιν, κατά κύριο λόγο το περιοριοσμένο,όπως αναφέρει, μέγεθος των βλαβών λόγω της νεροποντής, αλλά και τις απόψεις εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων της Οργανωτικής Επιτροπής του φετινού Καρναβαλιού στην Ανατολική Αιγιάλεια, επικοινώνησε με την κ. Ψυχράμη κι αφού άκουσε το σκεπτικό της, της μετέφερε "την απόλυτη διαφωνία του για την ακύρωση των Εκδηλώσεων της Αποκριάς, αφού αυτές δεν παρεμποδίζονται με τις όποιες αιτιολογημένες πλημμύρες μικρής κλίμακας και η μη πραγματοποίηση τους θα πρόσθετε απώλειες στις αγορές των  περιοχών διεξαγωγής τους και ψυχολογικό-δημιουργικό έλλειμμα σε συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες".

Σε ότι αφορά την απόδοση χρημάτων, αντί κάποιων εκδηλώσεων σε πλημμυροπαθείς- θέση που υποστήριξε στην συνομιλία του μαζί της η κ. Ψυχράμη, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε:"Aν η δημοτική αρχή ήθελε να δώσει τα χρήματα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε οικογένειες, υπάρχουν εκατοντάδες ανήμπορες ανά την Αιγιάλεια και θα μπορούσε να το πράξει μη κατεβάζοντας προϋπολογισμό στη ΔΗΚΕΠΑ για τέτοια. Ο κόσμος χρειάζεται στήριξη αλλά και θετική ψυχολογία, όπως και την ανάγκη πολιτιστικής δημιουργία. Απαιτείται μια κάποια ισορροπία κι όχι σπασμωδικές κινήσεις".

Στο μεταξύ, τον πλέον καθοριστικό ρόλο στη μη υλοποίηση των σχεδίων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α, έπαιξε το Μέλος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάνος Γιαννούλης που στήριξε με επιμονή την απόρριψη της πρότασης της Προέδρου, τονίζοντας:"Δεν μπορεί να γίνονται έτσι ανακοινώσεις στον Τύπο χωρίς το Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α να ξέρει κάτι. Επιπλέον υπάρχουν και οι φορείς που καλό θα ήταν να τους ακούμε και να μην βγάζουμε βιαστικές προαποφάσεις που φέρνουν όλους μας σε δύσκολη θέση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις