Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αιγιάλεια- Εισαγγελική έρευνα για τις ζημιές ζητά ο Γρ. Αλεξόπουλος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αιγιάλει...

Κλειστή, χωρίς διόδια, μέχρι το Σάββατο η Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορινθου στο ύψος του Διακοπτού

Η Αιγιάλεια μετρά τις πληγές της. Καλλιέργειες, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και η καταγραφή των ζημιών από ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει.Όπως δήλωσε στο www.thebest.gr o Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές τόσο σε έργα υποδομής, σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, σε σπίτια αλλά και επιχειρήσεις.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στη ΝΕΟ προκειμένου να δοθεί τις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία, ενώ αφαιρέθηκαν από τον χείμαρρο Θολοπόταμο οι ξυλότυποι, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης, σε περίπτωση που εκδηλωθεί εκ νέου βροχόπτωση.

Σήμερα μάλιστα στις 10 το πρωί ο κ. Αλεξόπουλος θα μεταβεί στα Δικαστήρια Αιγίου, προκειμένου να καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα, ζητώντας να γίνει έρευνα για τις ζημιές σε Ολυμπία Οδό και Αιγείρα και αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν.Σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια αναμένεται να πράξει τα νόμιμα .

Στο μεταξύ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το βράδυ της Τρίτης η Αιγιάλεια, σύμφωνα με το www.filodimos.gr, αθώς κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου ανακοινώθηκε η σχετική απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας του αρμοδίου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεόδωρου Μπούφη, μετά από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας και άφησε πίσω της πλημμύρες, κατολισθήσεις και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες αλλά και στο οδικό δίκτυο (εθνικό και επαρχιακό).

Αυτό σημαίνει πως όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες τίθενται πλέον σε επιφυλακή για την άμεση διαχείριση της κρίσης και κυρίως των πλυμμηρικών φαινομένων.

Παράλληλα, γίνονται κινήσεις ώστε η Αιγιάλεια να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη, ώστε ακολούθως να κινηθούν διαδικασίες για καταβολή αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς. Γι' αυτό θα αποφασίσει το συναρμόδιο διυπουργικό όργανο, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών κ. Βενιζέλος και Υποδομών κ. Βορίδης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις