Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην "κατάψυξη" η Δυτ. Ελλάδα - Άνοιξε ο δρόμος Ακράτα-Ζαρούχλα - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στην "κατάψυξη" η Δυτ. Ελλάδα ...

Κλειστά τα σχολεία στα Καλάβρυτα και νηπιαγωγεία της Πάτρας

17:10 Συνεχίζουν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την προσπάθεια αποκατάστασης της κυκλοφορίας στους δρόμους που παρέμεναν κλειστοί λόγω της χιονόπτωσης.  Από το μεσημέρι διεξάγεται πλέον κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Ακράτας-Ζαρούχλας.

14.50 Με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέα Φίλια και κατόπιν σχετικής υπόδειξης από την Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπαίδευσης, παρέμειναν κλειστά σήμερα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Νηπιαγωγείο Σελλών και το Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου. Ο κ. Φίλιας, είναι σε συνεχή επαφή με τις Διευθύνσεις Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης και αν συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες και παραστεί ανάγκη, θα δοθεί εντολή να κλείσουν και άλλες σχολικές μονάδες.

Στο μεταξύ η «εθνική οδός» Αγρινίου – Καρπενησίου, έχει πολλές παγίδες σήμερα εξαιτίας του πάγου και του χιονιού και η ολισθηρότητα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, όπως αναφέρει το agriniopress.gr  μετά την εκτροπή φορτηγού χθες το βράδυ, ακόμη ένα αυτοκίνητο εκτράπηκε το πρωί, στο ίδιο δρόμο, λίγο έξω από το Αγρίνιο, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να το αφήσει».

Ανάλογα συμβάντα σημειώθηκαν και σε άλλους δρόμους, δίχως όμως ζημιές ή τραυματισμούς, ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την Αστυνομία, στην περιοχή ευθύνης της τροχαίας Αγρινίου, όλοι οι δρόμου είναι ανοιχτοί.

Περισσότερη προσοχή χρειάζεται το βράδυ, όταν πέσει η θερμοκρασία και δημιουργηθεί στρώμα πάγου.

13.45 Ανοικτοί είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας όλοι οι κύριοι οδικοί άξονες με το βάρος των μηχανημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να πέφτει τώρα στον αποχιονισμό των τμημάτων του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου και υπό τον συντονισμό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας επτά μηχανήματα ανέλαβαν το έργο αποχιονισμού των κυρίως οδικών αξόνων στα ορεινά της Αχαΐας.

Το σύνολο του διατιθέμενου εξοπλισμού βρίσκεται σε κίνηση με εντολή τώρα να προχωρήσει σε αποχιονισμό δρόμων και να αποκαταστήσει την κυκλοφορία στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Μηχανήματα της Περιφέρειας ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή που ανέκυψαν προβλήματα να αποχιονίσουν και να προχωρήσουν στη ρίψη αλατιού στους δρόμους:

- Από Σελλά προς Αργυρά, Πιτίτσα, Σαλμενίκο και προς την Αιγιάλεια.

- Από Ακράτα προς Ζαρούχλα.

- Από Πούντα προς Καλάβρυτα, Βλασία, Χαλανδρίτσα.

- Από Καλάβρυτα προς Κλειτορία και 111 ε.ο., με κατεύθυνση προς Αυχένα Πριόλιθου και Αροανία.

- Από Αίγιο προς Φτέρη, Πυργάκι και Κουδουνόμυλο.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση των Δημάρχων παρέμειναν σήμερα κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιάλειας καθώς και στο Λεόντιο του Δήμου Ερυμάνθου.

«Μέχρι στιγμής τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις χιονοπτώσεις αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα», τόνισε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Και πρόσθεσε: «Από την έκδοση του δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και μετά, το σύνολο του προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε επιφυλακή.

Ο καλός σχεδιασμός, ο συντονισμός και η ετοιμότητα, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία που είχαμε με τους Δήμους, συνέτειναν ώστε όλοι οι βασικοί οδικοί άξονες στην Αχαΐα να είναι ανοικτοί. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας και προς στους χειριστές των μηχανημάτων μας που κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας, πέραν του έργου αποχιονισμού των δρόμων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, προχωρούν και σε καλύτερη διάνοιξη των δρόμων στο κυρίως οδικό δίκτυο για την ομαλότερη ροή της κυκλοφορίας.

10.00 Άνοιξε η Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Πούντας σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ωστόσο απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικων αλυσίδων. Επίσης ανοικτή είναι και η Ε.Ο Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτας, αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες επίσης.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει στο ορεινό δίκτυο της Κλειτορίας, στην Επ.Ο. Αιγίου - Πτέρης στο 2ο χλμ. στις Επ.Ο Σαλμενίκου - Σελλών, Σελιανιτίκων - Μυρόβρυσης, Αγ. Κων/νου - Κρήνης, Αιγίου - Κουνινάς, αλλά και στην Π.Ε.Ο. Πατρών  - Κορίνθου, στο 82ο χλμ. στη γέφυρα Τσαγρή  - Μπουφούσκια.

Κλειστή παραμένει η Επ. οδός Ακράτα - Ζαρούχλα και Περιστέρας - χιονοδρομικού κέντρου.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινα της Αιγείρας (Περιθώρι, Συνεβρό κλπ) και σε όλο το ορεινό δίκτυο των Καλαβρύτων.

Αλυσίδες χρειάζονται και όσοι κινούνται στα Σελλά, τα Αργυρά και το Πλατάνι στην Αχαΐα. Λόγω του χιονιά τα σχολεία στο Δήμο Καλαβρύτων σήμερα είναι κλειστά.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία  και στο ορεινό δίκτυο της Ναυπακτία. Στην Ακαρνανία διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει στην ΕΟ Αγρινίου - Καρπενησίου από το 34ο χλμ έως το όρια της Α.Δ Ευρυτανίας, από τον Εμπεσσό έως το Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στην Ε.Ο. Καλλιθέας - Προυσσού θέση Αραποκέφαλα.

Αλυσίδες χρειάζονται στην Ε.ΟΑγρινίου - Καρπενησίου από το 10 έως το 34ο χλμ, στην Ε,Ο. Αγρινίου - Θέρμου, στην ΠΕΟ Αγρινίου - Ματσουκίου - Στράτου, στην Αμφιλοχίας - Εμπεσσού από το 4ο χλμ  κσι στην Επ. Ο = Σαρδηνίων - Κεχρινίας.

Απαραίτητες είξαι οι αλυσίδες και για όλους όσοι κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο του Εμπεσσού, αλλά και από το χωριό Αετός - Μύτικας και Ποταμούλα - Όρια Α.Δ. Ευρυτανίας.

8. 10 Σφοδρό κύμα κακοκαιρία πλήττει και τη Δυτική Ελλάδα και τα φαινόμενα είναι έντονα και στην Αχαΐα. Το κρύο είναι έντονο, η βροχη έχει ξεκινήσει από χθες στην Πάτρα, ενώ η χιονόπτωση έφτασε μέχρι και τη ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου, κοντά στο Αίγιο. Μάλιστα χθες βράδυ νιφάδες χιονιού έπεσαν στην πόλη του Αιγίου.

Την ίδια ώρα κλειστή λόγω της χιονόπτωσης είναι σύμφωνα με την αστυνομία, η Ε.Ο Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Πούντας και η Ε.Ο. Διακοπτό - Καλάβρυτα μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και οι: Επ. Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων., Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας, από 15ο χλμ., καθώς και στη Διαδημοτική οδό, η οποία συνδέει την Κοινότητα Περιστεράς Ακράτας, με το Χ/Κ Καλαβρύτων.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Δήμο Καλαβρύτων (έντονη και συνεχής χιονόπτωση), όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιοδοσίας του Δήμου Καλαβρύτων, σήμερα Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστές.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα:

Α.Δ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιτέας (περιμετρική Ναυπάκτου). Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω πόλεως Ναυπάκτου.
A.Δ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Καλλιθέας-Προυσού, θέση  Αραποκέφαλα.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου

B΄ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α.Δ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Επ. Ο. Ναυπάκτου - Άνω Χώρας
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου – Αράχωβας – Κλεπάς.
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Νομού.

Α.Δ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου από 34ο  χλμ., έως τα όρια του νομού Ευρυτανίας.

Α.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Ε.Ο. Πατρών-Τριπόλεως.
Ε.Ο. Κλειτορίας-Καλαβρύτων (μέσω Πριολίθου).
Ε.Ο. Κλειτορίας-Καλαβρύτων (μέσω Λουσών).
Ε.Ο. Κλειτορίας-Τριποτάμων (μέσω Αροανίας).
Ε.Ο. Κλειτορίας-Γκούρα Κορινθίας.
Ε.Ο. Αιγείρας-Περιθωρίου, από 16ο χλμ.
Ε.Ο. Αιγείρας-Συνέβρου, από 13ο χλμ.
Ε.Ο. Πατρών – Καλαβρύτων (μέσω Χαλανδρίτσας),από την περιοχή Δ.Δ. Καλάνου έως Δ.Δ. Μίχα- Τσαπουρνιάς Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας και στη Δημοτική οδό  Χαλανδρίτσας –Ρακίτας, από την περιοχή Δ.Δ. Μοιραλίου, έως Δ.Δ. Ρακίτας, Δήμου Ερυμάνθου.

Γ.Α.Δ. ΠΕΡΙΦ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Α.Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Προς τα Δ.Δ. Κομηλιό-Χορτάτα-Δράγανο.
Ε.Ο. Λευκάδας –Καρυάς, από το ύψος των Λαζαράτων.

Άνοιξε το πρωί το Ρίο - Αντίρριο

Την ίδια ώρα οι ισχυροί άνεμοι κράτησαν κλειστό απ΄χθες και μέχρι τις 8 σήμερα το πρωί το πορθμεία Ρίου  - Αντιρρίου, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης, λόγω ισχυρών ανέμων.

 

Πρώτη ενημέρωση 8.10

Νεώτερη ενημέρωση 13.45

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις