Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Χρυσανθακόπουλος:Ερώτηση για την ένταξη του ειδικού ένστολου προσωπικού ασφαλείας στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Αλ. Χρυσανθακόπουλος:Ερώτηση για την έντ...

Τονίζει ότι η ερώτησή του αποσκοπεί σε θεσμική μεταβολή

Την ένταξη του ειδικού ένστολου προσωπικού ασφαλείας που ανήκει σε ΝΠΔΔ, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Ο Αχαιός πολιτικός κατά την ομιλία του, διευκρίνισε ότι η ερώτησή του αποσκοπεί σε μία θεσμική μεταβολή, τροποποίηση του χαρακτήρα εργασίας ήδη δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα σε ενόπλους και ενστόλους, οι οποίοι εκτελούν οιονεί αστυνομικά καθήκοντα και οι οποίοι αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης κατηγορίας του ειδικού προσωπικού ασφαλείας:

«Από το σύνολο αυτού του κόσμου που εργάζεται σε διάφορα αντικείμενα, η δική μου ερώτηση αφορά μόνο όσους έχουν –το τονίζω αυτό- βιβλιάριο ασφαλείας του δημοσίου και τελούν στα πλαίσια της υπηρεσίας τους ως δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν απογραφεί ως δημόσιοι υπάλληλοι», διευκρίνισε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, για να συνεχίσει:

«Δεν αναφέρομαι στο σύνολο της ειδικής κατηγορίας. Αυτοί θα μπορούσαν με παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και με μια νομοθετική πράξη να συναποτελέσουν ένα σώμα όπως οι ειδικοί φρουροί ή συνοριοφύλακες, το οποίο θα ενταχθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Κάτι, που όπως τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο, γιατί αυτό το ειδικό ένστολο προσωπικό ασφαλείας και εκπαιδεύεται στα πλαίσια των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τις αστυνομικές δυνάμεις, από την ειδική υπηρεσία και επανεκπαιδεύεται περιοδικά και υποχρεωτικά.

Άρα, όπως κατέληξε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να υπάρξει νομοθετική και θεσμική πρωτοβουλία εκ μέρους του Υπουργείου, να δομηθεί αυτή η σχέση εργασίας σε κανόνες οι οποίοι θα είναι πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί».

Πάντως από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Εμμανουήλ Όθωνας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Χρυσανθακόπουλου, υπήρξε αρνητικός, τονίζοντας ότι «μέχρι το επόμενο βήμα, που είναι μια κατηγορία αυτού του προσωπικού να γίνει ουσιαστικά κατηγορία προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει μια απόσταση την οποία και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει και νομίζω ότι σηκώνει πάρα πολλή συζήτηση για να μπορεί κανείς να είναι στο θέμα αυτό, σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον, θετικός.»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος κατά την δευτερολογία του επέμεινε στην πρότασή του, υπογραμμίζοντας: «Χρειάζεται να πάρουμε το ν. 2800/2000, να βάλουμε, δυστυχώς και το ν. 2168/1993 περί ιδιωτών και να συγκρίνουμε, στη συνέχεια να κληθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, να πραγματοποιηθεί μια σοβαρή σύσκεψη και να βρούμε τη νομική φόρμουλα πώς θα γίνει αυτού του είδους η μετάταξη.

Για ποιο λόγο ζητάω τη μετάταξη; Διότι, όταν κάποιος είναι αστυνομικός, αλλά εν μέρει αστυνομικός και είναι δημόσιος υπάλληλος -και δεν αναφέρομαι στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή στις συμβάσεις αορίστου χρόνου ή σε άλλες- θα πρέπει να ενταχθεί όχι στην απλή εποπτεία, στην υποχρεωτική επανεκπαίδευση, αλλά στη μόνιμη υπαγωγή»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις