Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Άνοιξε τις «πύλες» του το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων στους μαθητές

Άνοιξε τις «πύλες» του το Καρναβαλικό Ερ...

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν έως 16 Φεβρουαρίου 2012

Στις 16 Ιανουαρίου η Ομάδα Εργασίας του Καρναβαλιού των Παιδιών με την κ.Παναγοπούλου και τον κ. Διονύση Ανδρικόπουλο υποδέχθηκε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού και εγκαινίασε τη λειτουργία των εργαστηρίων. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων στην περιοχή του Πετρωτού δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές για ενεργή δημιουργική συμμετοχή και ευαισθητοποίηση απέναντι σε πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και άλλα θέματα.


Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο  χώρο όπου κατασκευάζονται τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, ενημερώθηκαν για την προετοιμασία ενός άρματος (ιδέα-μακέτα-σιδηροκατασκευή-γλυπτική,σκάλισμα-χάρτωμα-επιζωγράφιση), μέσω ειδικών προβολών αλλά και παρακολουθώντας από κοντά τα στάδια κατασκευής των φετινών αρμάτων.
Στη συνέχεια με υλικά που η Κ.Ε.Δ.Ε.Π–ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, διέθεσε στους μικρούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων και έμπειρων καλλιτεχνών του εργαστηρίου, δημιούργησαν τη δική τους κατασκευή την οποία και πήραν μαζί τους.

Τα εργαστήρια  θα πραγματοποιηθούν έως 16 Φεβρουαρίου 2012 με τη συνεργασία του Τμήματος Πολιτιστικών θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture