Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πέφτουν τα κάγκελα στο παλιό λιμάνι - Ξεκίνησε η αποξήλωση από τον Δήμο - Φωτό

Πάτρα: Πέφτουν τα κάγκελα στο παλιό  λιμ...

Γερανοφόρα οχήματα του Δήμου ανέλαβαν τη διαδικασία

Ξεκίνησε το πρωί και βρίσκεται σε εξέλιξη η αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων του παλαιού λιμανιού της Πάτρας. Γερονοφόρα οχήματα ξεκίνησαν την αποξήλωση παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Πατρέων υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε στην κίνηση αυτή και η πτώση των "τειχών" ξεκίνησε από την οδό Γούναρη και αφορά την απόσταση μήκους 3,5 χλμ που αντιστοιχεί στο θαλάσσιο μέτωπο.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στη λιμενική ζώνη ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς. Ο δήμαρχος συνοδευόταν από αντιδημάρχους και στελέχη της Δήμου, ενώ επί ποδός βρίσκονταν οι εργαζόμενοι των δημοτικών συνεργείων που ανέλαβαν το έργο να ρίξουν τα κιγκλιδώματα.

Στο λιμάνι βρέθηκαν από την αντιπολίτευση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κατσικόπουλος Νίκος Τζανάκος και οι επικεφαλής των παρατάξεων Χρήστος Πατούχας και Δημήτρης Αϊβαλής.

Ο δήμαρχος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως ένα σημαντικό βήμα επανάκτησης του θαλασσίου μετώπου από την πόλη.
Ο κ. Δημαράς μόλις έπεσε το πρώτο κιγκλίδωμα δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το σημαντικό βήμα που είχε γίνει στην υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της πόλης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος της Πάτρας, "υλοποιώντας την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στην αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων του παλαιού λιμανιού καθόλο το μήκος των 3,5 χιλιομέτρων του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, που αντιστοιχεί στο τμήμα το οποίο παραχωρείται στον Δήμο, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου και Ο.Λ.ΠΑ., αλλά και τη ρητή δέσμευση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Πατρέων προχωρά στην υλοποίηση  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την άρνηση του ΟΛΠΑ να υπογράψει, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που ετέθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, το σχέδιο σύμβασης για την προσωρινή παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, σε συνέχεια της σχετικής εντολής του κ. Βενιζέλου.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για αποκλεισμό του λιμανιού, αυτός θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση της αποκομιδής των τόνων των σκουπιδιών που έχουν σωρευτεί στην πόλη, καθώς για τον αποκλεισμό είναι απαραίτητα και τα μηχανήματα του Δήμου που απασχολούνται στο έργο της αποκομιδής".

Η απάντηση του ΟΛΠΑ

Ο ΟΛΠΑ αναφερόμενος στο θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Πατρέων τονίζει:"Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες  του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από την αποτελεσματική συνεργασία των Υπηρεσιών αυτών και των Συμβούλων του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ (Νομικός & Τεχνικός) στα πλαίσια της σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών την 12.01.2012, σχέδιο Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης εκ μέρους του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ του αποκλειστικού δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης τμημάτων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Λιμένα Πατρών, όπως ορίζονται στην υπ’ αρ. 67/2011 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ και σε εκτέλεση της με αρ. πρωτ. 485/ 20.12.2011 εντολής του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του από 30/10/2010 Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πατρέων και Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ.

Οι Νομικοί και Τεχνικοί Σύμβουλοι του Δ. Πατρέων και του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ συνεργάζονται ώστε το ταχύτερο δυνατό να υπάρξει υπογραφή της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης μετά την σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις