Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Αχαΐα - Πολύ κόσμο αναμένουν στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Αχαΐα -  Π...

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες τουλάχιστον μέχρι την πρωτοχρονιά

17:55 Ανοίγει αύριο το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων με τους υπευθύνους να περιμένουν πολύ κόσμο μέσα στο εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων. Η προπώληση των καρτών για την σεζόν έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, ενώ υπάρχουν και ειδικά δελεαστικά πακέτα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Το Χιονοδρομικό βάζει λεωφορεία από την Αθήνα, σε πολύ καλή τιμή, για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το κέντρο αυθημερόν.

Τα SNOW BUS από Αθήνα και Κόρινθο για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ξεκινούν το Σάββατο 24/12 και τα δρομολόγια ισχύουν κανονικά για 5 ημέρες την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή- Σαββάτο Κυριακή, Δευτέρα και Τετάρτη για όλη τη χιονοδρομική περίοδο).

Για τις γιορτές ισχύει το ίδιο πρόγραμμα για τα SNOW BUS (24/12, 25/12, 26/12, 28/12, 30/12, 31/12, 1/1, 2/1). Το κόστος μεταφοράς είναι 15 ευρώ με επιστροφή, ή 30 ευρώ για τη μεταφορά και το εισιτήριο του χιονοδρομικού (ski pass).

Παράλληλα σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις έχει διαμορφώσει προσφορές οι οποίες μόνο με 50-55 ευρώ εξασφαλίζουν στους επισκέπτες ύπνο, διατροφή, εξοπλισμό για σκι κ.α.

14:25 Χριστουγεννιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Ελλάδα με το ...φυσικό του χρώμα το λευκό να κυριαρχεί. Όλα δείχνουν ότι το χιόνι ήρθε για να μείνει. Στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν από αύριο στις μοναδικές πίστες του Χελμού τους λάτρεις των χειμερινών σπορ όπως έτοιμα είναι και τα καταλύματα σε όλη την επαρχία, με πολλές επιλογές για όλα τα... βαλάντια.

Η χθεσινή και η σημερινή χιονόπτωση η αλήθεια είναι οτι δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο αυτό όμως δεν εμποδίζει τους εκδρομείς να ξεφύγουν από το μουντό σκηνικό της καθημερινότητας και να χαρούν τις εορταστικές μέρες.

Με αλυσίδες γίνεται από το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού.

Δείτε στις φωτογραφίες πως διαμορφώνεται αυτή την ώρα η εικόνα στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

 

 

Η συνεχής χιονόπτωση έχει προκαλέσει νέα προβλήματα στο επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο της Αιτωλ/νίας.  Κλειστός από τα μεσάνυχτα ο δρόμος Αγρίνιο – Λαμπύρι – Προυσσός, μικρά προβλήματα στην ορεινή Ναυπακτία.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, δίνουν βαρύτητα στον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι από Προυσσό, αφού ουσιαστικά είναι ο βασικός δρόμος  επικοινωνίας μεταξύ Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας. Μετά το Λαμπύρι, η συγκοινωνία διακόπηκε πλήρως τα μεσάνυχτα και ο δρόμος παραμένει κλειστός. Επί τόπου  βρίσκονται επιπλέον φορτωτής και γκρέϊντερ της Περιφέρειας και καταβάλλονται προσπάθειες για να ανοίξει, παρά την χιονόπτωση που συνεχίζει.

Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και από την μεριά της Ευρυτανίας.

Λιγότερα προβλήματα υπάρχουν σε κάποια σημεία του ορεινού δικτύου της Ναυπακτίας, κυρίως προς Ελευθέριανη και Αγία Κυριακή, σύμφωνα με τους υπευθύνους πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην γέφυρα Μπανιά, από την πλευρά του δήμου Θέρμου και υπάρχουν δυσκολιες στην κυκλοφορία. Η κυκλοφορία στο σημείο της κατολίσθησης, διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Επαρχιακής οδού Ναυπάκτου – Θέρμου και καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να σταλεί μηχάνημα από τον δήμο Θέρμου και να ανοίξει.

Με αλυσίδες και μόνο γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων προς τα χωριά των Τζουμέρκων σε Γιάννενα και Άρτα.

Κλειστό είναι το πορθμείο Κυλλήνης – Ζακύνθου. Κανονικά τα δρομολόγια Ρίου – Αντιρρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία και «λευκές ημέρες» στη Δυτική Ελλάδα. Βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις