Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR- Στην Πάτρα ο Υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης - Μπαίνει σε νέα εποχή το ΚΕΤΧ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR- Στην Πάτρα ο Υφυπου...

Τρύφωνας Κούκος: Μείζων στόχος η αναβάθμιση του στρατοπέδου

Την ρητή δέσμευση ότι το στρατόπεδο της Πάτρας δεν πρόκειται να καταργηθεί ή να συγχωνευθεί και, απεναντίας, θα ακολουθήσει οδό αναβάθμισης, με ισχυρό το ενδεχόμενο της μετατροπής του σε Διακλαδικό Κέντρο και της επιστροφής της βασικής εκπαίδευσης στο ΚΕΤΧ, έλαβαν σήμερα μέλη του Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Αχαΐα από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη και τον Διευθυντή Τεχνικού του ΓΕΣ, Υποστράτηγο Νείλο Χοσάδα.

Σήμερα το μεσημέρι, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr, μέλη της διοίκησης του Σωματείου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Τρύφωνα Κούκο συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρχικά με τον κ. Χοσάδα και στη συνέχεια με τον κ. Ελευσινιώτη. Ο Διευθυντής Τεχνικού συντάχθηκε με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί το τελευταίο διάστημα τονίζοντας ότι «το ΚΕΤΧ είναι το σπίτι του Τεχνικού» και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα κατάργησης ή συγχώνευσης, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσεις για την νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής της οποίας Αντιπρόεδρος είναι ο βουλευτής Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος.

Τουλάχιστον για περίοδο 10 ετών δεν τίθεται θέμα μεταβολής του αντικειμένου του ΚΕΤΧ, απεναντίας, ύστερα και από την συντονισμένη πίεση του Σωματείου των Πολιτικών Υπαλλήλων -το οποίο πρωτοστάτησε στον αγώνα παραμονής του ΚΕΤΧ στην Πάτρα-, σχεδιάζονται ενέργειες αναβάθμισης του στρατοπέδου.

Το ζήτημα της αναβάθμισης συζητήθηκε και κατά την συνάντηση του Συλλόγου των Πολιτικών Υπαλλήλων με τον Υφυπουργό Δημήτριο Ελευσινιώτη, παρουσία στελεχών της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου. Ο Υφυπουργός, μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Πάτρα και το ΚΕΤΧ, παρουσία που πιθανότατα θα συνδυαστεί με ανακοινώσεις για την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στρατοπέδου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την στάση που τηρούν τόσο ο Υφυπουργός κ. Ελευσινιώτης όσο και ο Διευθυντής Τεχνικού κ. Χοσάδας», είπε στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρύφωνας Κούκος προσθέτοντας ότι «ο Σύλλογος μας δεν θα σταματήσει να ασκεί πιέσεις και να αγωνίζεται έως ότου τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο ριζικής αναβάθμισης του στρατοπέδου, γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Πάτρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις