Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ταγίπ Ερντογάν: «Το ποτό είναι πηγή πολλών δεινών»

Ταγίπ Ερντογάν: «Το ποτό είναι πηγή πολλών δεινών»

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας θέτει περιορισμούς στο αλκοόλ

Υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών της τουρκικής κυβέρνησης για τη θέσπιση αυστηρών περιορισμών στην πώληση, διαφήμιση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε ομιλία του προς βουλευτές τόνισε ότι «το αλκοόλ είναι πηγή πολλών παθήσεων».

«Προτείναμε αυτόν το νόμο για τους νέους μας, για να προσφέρουμε (στη χώρα) υγιείς γενιές που θα έχουν συνείδηση των αξιών τους», προσέθεσε ο Ερντογάν, ο οποίος έχει έρθει αντιμέτωπος σφοδρής κριτικής για τον νόμο «ποτοαπαγόρευσης» που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή η τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Πολλές εφημερίδες επέκριναν τον νόμο υποστηρίζοντας ότι περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες.

«Στα δέκα χρόνια που είμαστε στην εξουσία, ποτέ δεν κάναμε παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής», είπε ο τούρκος ηγέτης, ο οποίος ως πιστός μουσουλμάνος, δεν πίνει ούτε και καπνίζει. «Η διάταξη αυτή δεν είναι απαγόρευση, δεν στοχεύει στον τρόπο ζωής», επέμεινε, απαντώντας σε αυτούς που τον κατηγορούν για "εξισλαμισμό" της τουρκικής κοινωνίας.

Από το 2002 η τουρκική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει μια σειρά μέτρων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ. Τα μέτρα αυτά ήταν κυρίως φορολογικού χαρακτήρα. «Τέτοιοι νόμοι υπάρχουν παντού στον κόσμο», πρόσθεσε ο Ερντογάν και κατέληξε: «Δεν θέλουμε μια γενιά που να τρεκλίζει νύχτα και μέρα υπό την επήρεια αλκοόλ».

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής, το 85% των Τούρκων δεν καταναλώνει αλκοόλ. Ο νέος νόμος απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα καταστήματα από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και προβλέπει την πλήρη απαγόρευση πώλησης σε όσα βρίσκονται κοντά σε σχολεία και τεμένη. Δεν θα επιτρέπεται επίσης να διαφημίζονται τα αλκοολούχα ποτά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις