Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιμένουν οι δικηγόροι Τσοχατζόπουλου για κλήση σε Σημίτη

Επιμένουν οι δικηγόροι Τσοχατζόπουλου γι...

Υπεβλήθη νέο αίτημα

Νέο αίτημα να κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε, δια του δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, από την έδρα να απαντήσει άμεσα αν σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να κληθεί για κατάθεση ο κ. Σημίτης.

Βάσει του σκεπτικού της υπεράσπισης, ο πρώην πρωθυπουργός, εκ της θέσεώς του, γνωρίζει τις ανάγκες που υπήρχαν την επίδικη περίοδο σε εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και τα πλήρη οικονομικά δεδομένα για την υλοποίησή τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Παγορόπουλος, «ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το πραγματικό στίγμα» για την υπόθεση.

Επανέλαβε επίσης ότι η σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, πέρυσι, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, έγινε για λόγους επικοινωνιακούς και όχι γιατί ο εντολέας του κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι με τη μέχρι στιγμής διαδικασία που έχει τηρηθεί, δίνεται η αίσθηση πως αναζητείται «εξιλαστήριο θύμα» και ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να της δοθεί χρόνος να επανακαθορίσει τη στρατηγική της.

Οι δύο εισαγγελείς υπενθύμισαν στο δικαστήριο προηγούμενη τοποθέτησή τους ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο, είναι σύμφωνοι στο ενδεχόμενο της εξέτασης μαρτύρων πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ (Σπηλιωτόπουλος, Μεϊμαράκης), ενώ ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η δίκη είναι ποινική.

Στο δικαστήριο διαβιβάστηκαν σήμερα νέα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης, η οποία τονίζει ότι δεν είναι δικονομικά αποδεκτή πρακτική η εισαγωγή νέων εγγράφων στη δικογραφία, καθώς έχει περαιωθεί η κύρια ανάκριση.

Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο της γερμανικής δικαιοσύνης σχετικό με την υπόθεση, επικαλούμενος ότι σε αυτό δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου, για να υποστηρίξει ότι δεν υφίσταται το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Είπε ακόμη ότι η παθητική δωροδοκία είναι η ουσία της υπόθεσης, το κύριο αδίκημα και όχι η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, που αποτελεί «την ουρά της».

Η δίκη διακόπηκε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης της έδρας και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις