Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Η χώρα πρέπει να βρει συμμάχους

Τσίπρας: Η χώρα πρέπει να βρει συμμάχους

"Οι Γερμανοί έχουν ήδη ετοιμάσει το σενάριο της επαναδιαπραγμάτευσης"

Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να κυβερνήσουμε με μνημονιακό σχέδιο ή να βάλουμε νερό στο κρασί μας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, ανεξάρτητα από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, σίγουρα θα διεκδικήσει συνεργασίες. Δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, πρόσθεσε, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μία μόνο πολιτική δύναμη.

«Ζητώ να αποκτήσει επιτέλους η χώρα στρατηγική διαπραγμάτευσης γιατί αν επιμένει σε μία αδιέξοδη στρατηγική υποταγής τότε η χώρα χάνει χρόνο και ευκαιρίες», σημείωσε ενώ τόνισε την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα συμμάχους.

Παράλληλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να «παγώσει» τις επαφές με τρόικα και να ξεκινήσει περιοδεία σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ισχυρές συμμαχίες ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι Γερμανοί έχουν ήδη ετοιμάσει το σενάριο της επαναδιαπραγμάτευσης και της αντιμετώπισης μιας πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. «Θεωρώ λοιπόν ότι στο σενάριο αυτό έχουν δεδομένες κάποιες υποχωρήσεις που πιθανόν να κάνουν προκειμένου να προβούν σε μια συμφωνία», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις