Tο Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013
Με την ευκαιρία της έναρξης του Ευρωπαϊκού έργου: «AGRO-START: Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών», που υλοποιείται από την E.R.F.C. στo πλαίσιο του προγράμματος SOUTH EAST EUROPE (SEE), σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013, στο Επιμελητήριο Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58 - Πάτρα).
Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 10 π.μ.
Με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας
«AGRO-STARΤ», «Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
“Γνώση υπεραξίας στη διάθεση του παραγωγού Συνεργατικές πλατφόρμες”
Με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας
10:00 Προσέλευση – Εγγραφές-Διανομή εντύπων - Καφές
10:30 Έναρξη εκδήλωσης - Χαιρετισμοί από εταίρους του προγράμματος και εκπροσώπους τοπικών αρχών
11:00 Έφη Στεργιοπούλου, Γεωπόνος, Μέλος ERFC (European Regional Framework Co operation) - Παρουσίαση Ευρωπαϊκού έργου AGRO-START
11:15 Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
11:30 Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – «Η στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον πρωτογενή τομέα»
11:45 Μαρία Μαργέτη, MSc Γεωπόνος, Προϊστάμενη Τμήματος Ελέγχων Επιχειρήσεων Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος ΕΦΕΤ - Νικόλαος Νιφόρας, Κτηνίατρος Msc Προϊστάμενος Τμήματος Αξιολόγησης – Εγκρίσεων Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος ΕΦΕΤ – «Ελεγκτικοί μηχανισμοί και ασφάλεια τροφίμων : Ο ρόλος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ)»
12:00 Γεώργιος Μιχαλόπουλος, RODAX AGRO Ltd - «Νέα προσέγγιση για την προώθηση της περιβαλλοντικής ποιότητας τροφίμων»
12:15 Απόστολος Βανταράκης, Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών - "Οι καινοτόμες τεχνολογίες στον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων".
12:30 Πάνος Παναγόπουλος, Γεωπόνος-Οικονομολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης,
«Το περιορισμένο μέγεθος των Ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που δημιουργεί προβλήματα στη βιωσιμότητά τους και στην εφαρμογή νεωτερικών μεθόδων, μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί»
12:45 Coffee Break
13:15 Δρ. Κλεάνθης Ισραηλίδης, Διευθυντής ΙΤΕΓΕΠ, «Παρουσίαση Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας και του Ινστιτούτου Κρασιού και αμπελουργικών προϊόντων»
13:30 Κωνσταντίνος Οικονόμου , Γεωπόνος, στέλεχος της ΒΑΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ
«Οργανωμένοι χώροι σταβλισμού Ποιμενικών – Αιγοπροβάτων»
13:45 Γεώργιος Μητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος «ΑΧΑΪΚΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ» - Παπανδρεοπούλου Παναγιώτα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης - «Η Σαλιγκαροτροφεία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Προβλήματα και λύσεις».
14:00 Ελένη Μαλισσιόβα κτηνίατρος, Καθηγήτρια Εφαρμογών Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων TΕΙ Λάρισας «Ποιότητα και καινοτομία στην παραγωγή ζωοκομικών προϊόντων: κινητήριες δυνάμεις ανταγωνιστικότητας για την Ελλάδα»
14:15 Στέλιος Ροζάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημιου Αθηνών «Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στο αγρο-διατροφικό χώρο».
14:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση
15:00 Τέλος εκδήλωσης
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








