Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι πρώτες εσωκομματικές "ρουκέτες" στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη "στροφή στον ρεαλισμό"

Οι πρώτες εσωκομματικές "ρουκέτες&q...

Εκφράστηκαν διαφωνίες κυρίως από το Αριστερό Ρεύμα.

Ενδεικτικά του κλίματος που θα επικρατήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο ήταν τα όσα διημείφθησαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις επαφές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες και με αφορμή τη λεγόμενη «στροφή στον ρεαλισμό» που επιχειρεί η Κουμουνδούρου.



Σε ό,τι αφορά το ιδρυτικό συνέδριο, αυτό πιθανότατα θα διεξαχθεί αρχές καλοκαιριού, καθώς μόλις την Τετάρτη αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο επιτροπών για το καταστατικό και τις θέσεις του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά το ιδρυτικό συνέδριο, αυτό πιθανότατα θα διεξαχθεί αρχές καλοκαιριού, καθώς μόλις την Τετάρτη αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο επιτροπών για το καταστατικό και τις θέσεις του κόμματος.

Στη συνεδρίαση μπορεί να μην υπήρξαν υψηλοί τόνοι και ακρότητες, ωστόσο εκφράστηκαν διαφωνίες κυρίως από το Αριστερό Ρεύμα.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας αποτίμησε θετικά τις επαφές του Αλ.Τσίπρα στο εξωτερικό, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε το θέμα ανάληψης κινηματικών πρωτοβουλιών -με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- με στόχο την κινητοποίηση των τμημάτων του πληθυσμού που πλήττονται σφοδρά από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις και προτεραιότητες του κόμματος για το επόμενο διάστημα, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται το τρίτο κύμα επίθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Όπως είπε, πρώτα ήταν η βία, μετά η λίστα Λαγκάρντ και τώρα η προσπάθεια να εμφανιστεί το κόμμα ως «κόμμα όπου επικρατεί η διχογνωμία».

 

Στο επίκεντρο της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο αναμένεται να βρεθεί ο σχεδιασμός επόμενων κινήσεων και η αποτίμηση των μέχρι τώρα πεπραγμένων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις