Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βορίδης από Μεσολόγγι: «Πρέπει να φτιάξουμε ξανά την οικονομία μας»

Βορίδης από Μεσολόγγι: «Πρέπει να φτιάξο...

Ο βουλευτής της ΝΔ έκοψε την πίτα της κομματικής οργάνωσης

Την ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας σε γνωστό ξενοδοχείο του Μεσολογγίου. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ο οποίος συμμετείχε και στην κλειστή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γ. Παπαναστασίου, πολιτευτές του νομού, ο δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Ν. Σολδάτος και πλήθος στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Βορίδης στην ομιλία του υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, λέγοντας ότι στόχος της είναι η ανάκαμψη της χώρας, αφού πρώτα αναφέρθηκε στις αιτίες της κρίσης δείχνοντας την αριστερά και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Είπε ότι η τακτική του ΠΑΣΟΚ που επί 30 σχεδόν χρόνια κυβέρνησε τη χώρα ήταν να δανείζεται με την πρόφαση ότι θα δημιουργήσει υποδομές, όμως στην πραγματικότητα είχε δημιουργήσει ένα πελατειακό δίκτυο για ψηφοθηρικούς λόγους, διογκώνοντας το δημόσιο. Αυτό ήταν μια κρίση η οποία «έσκασε» πριν από τρία περίπου χρόνια.

Αναφερόμενος και στην αριστερά είπε ότι έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κρίση διότι όλα αυτά τα χρόνια υπονόμευε και συνεχίζει να το κάνει, τις αξίες της χώρας. Από το στόχαστρό του βέβαια δεν ξέφυγε ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση και κυρίως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο ο κ. Βορίδης κατηγόρησε για αλλαγή απόψεων που κάνουν κακό στη χώρα, αφού από τη μια υπερασπιζόταν την κατάργηση του μνημονίου, ενώ μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο. Κατά τον κ. Βορίδη ένας τέτοιος αρχηγός κόμματος δεν είναι αξιόπιστο πρόσωπο για να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια του. Η προσπάθεια της κυβέρνησης, κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., είναι να παραχθεί χρήμα, ώστε κάποια στιγμή να μην είναι αναγκαίος ο δανεισμός ακόμα και όταν η χώρα αποκτήσει και πάλι την πιστοληπτική της ικανότητα.

Μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Και για να γίνει αυτό πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία και η φορολογία, ώστε να προκύψουν ανταγωνιστικές συνθήκες.

Τόνισε μάλιστα ότι αυτοί που πλήττονται σήμερα περισσότερο είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απολύονται κατά εκατοντάδες καθημερινά και γι΄ αυτούς πρέπει να γίνει η προσπάθεια, ώστε να ξαναβρεθούν στην εργασία. Για το δημοσίους υπαλλήλους είπε ότι μπορεί να έγινε περικοπή μισθών, όμως δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας όπως οι ιδιωτικοί.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική προσλήψεων στο δημόσιο διότι το ΠΑΣΟΚ στα τόσα χρόνια στην εξουσία, φρόντισε να κάνει τόσες πολλές που ακόμα και σήμερα το δημόσιο είναι καλυμμένο, παρόλο που ουσιαστικά διαθέτει ένα γερασμένο προσωπικό.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι με το πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση πετυχαίνει τη βελτίωση όλων των τομέων της οικονομίας, όπως είναι οι εξαγωγές, αλλά και άλλων τομέων όπως είναι η ασφάλεια του πολίτη και άλλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις