Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ανδρέα

Πάτρα: Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσ...

Ο δημοφιλής ιεράρχης έχει μιλήσει σε πολλά κηρύγματα του για εθνικοπατριωτικά θέματα αλλά και για την οικονομική κρίση

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος θα είναι όπως γνωστοποιήθηκε μεταξύ των προσκεκλημένων αρχιερέων που θα έρθουν στην Πάτρα για να συμμετάσχουν στον λαμπρό εορτασμό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λαοφιλής ιεράρχης κ. Άνθιμος έρχεται για 1η φορά στον εορτασμό και θρησκευτική πανήγυρη για τον Πολιούχο των Πατρών Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο που μαρτύρησε σε χιαστό Σταυρό το 66 μ. Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Άνθιμος που μάλιστα έχει γεννηθεί στη Σαλμώνη, πρώην Κούκουρα, του Πύργου Ηλείας και το κοσμικό του όνομα είναι Διονύσιος Ρούσσας, αναμένεται να προεξάρχει και να κηρύξει το Θείο λόγο στην αρχιερατική Θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, το πρωί στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, από τον 13ο αιώνα, προσφωνείται τιμητικά ως "Παναγιώτατος" αλλά μόνο εντός των ορίων της περιφέρειάς του.

Την πρόσκληση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου για να παραστούν στην Πάτρα το εορταστικό διήμερο 29 και 30/11, έχουν επίσης αποδεχθεί όπως ήδη έγραψε το thebest.gr, οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, κοντά στον οποίο θήτευσε ο Πατρών κ. Χρυσόστομος όσο λειτουργούσε εις την ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών στην γειτονική Αρκαδία, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ο Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος πάντα δίνει το παρών στον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα από τότε που ανέλαβε Μητροπολίτης Πατρών ο κ. Χρυσόστομος.

Επίσης θα παραστεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, καθώς και ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο οποίος και θα προεξάρχει και θα κάνει Θείο κήρυγμα στον πανηγυρικό εσπερινό στο ναό του Αγίου Ανδρέα αύριο Πέμπτη 29/11 μετά τις 6 το απόγευμα.

Ο 78χρονος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης με τα φλογερά και πατριωτικά κηρύγματα του, εκλέχθηκε αρχικά Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως και Σαμοθράκης από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Ιούλιο του 1974 ενώ 30 χρόνια αργότερα, στις 26 Απριλίου 2004 μετατέθηκε στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ως διάδοχος του Παντελεήμονος Β’ κατόπιν οριακής απόφασης της Ιερά Συνόδου.

Ο κ. Άνθιμος έχει συχνά θίξει από άμβωνος και σε δηλώσεις του, ζητήματα που αφορούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και το Σκοπιανό ζήτημα ενώ παλιότερα είχε «συγκρουστεί» με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας ιεράρχης που μιλά ανοιχτά και με φλογερό τρόπο αν και ορισμένες φορές υπερβάλλει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις