Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μάθετε με ποιους θα συναντηθεί η Άνγκελα Μέρκελ και τι ακριβώς θα κάνει στην Αθήνα

Μάθετε με ποιους θα συναντηθεί η Άνγκελα...

Θα δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Αντώνη Σαμαρά φυσικά καθώς και Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες

Στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης 9/10/2012 παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με αεροσκάφος της Γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το σάιτ της εφημερίδας «Το Βήμα», στις 14:00 η καγκελάριος θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα έχει κατ΄ ιδίαν συνομιλία με τον κύριο Σαμαρά ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα της παραθέσει γεύμα εργασίας στο οποίο δεν προβλέπεται να μετέχουν οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή οι κύριο Ε. Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας - Γερμανίας, με τη συμμετοχή υπουργών και των πρεσβευτών των δύο χωρών.
Η συγκεκριμένη συνάντηση θεωρείται σημαντική αφού στη διάρκεια της θα συζητηθούν όλα τα ελληνικά αιτήματα, σε μία ειλικρινή συζήτηση, όπως δήλωσαν στην εφημερίδα «Το Βήμα» κυβερνητικοί παράγοντες ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κυρίας Μέρκελ.

Μετά τη σύσκεψη η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 16.45 μ.μ. και δεν πρόκειται να γίνουν επίσημες δηλώσεις. Ωστόσο, όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας το συνηθίζει, ο κύριος Παπούλιας θα πει on camera, μερικά λόγια και θα περιμένει την απάντηση της κυρίας Μέρκελ. Ήδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα για το τι ακριβώς θα ειπωθεί μπροστά στις κάμερες από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η συνάντηση με τον κύριο Κάρολο Παπούλια θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα και αμέσως μετά η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Χίλτον. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την καγκελάριο θα συνοδεύουν στην Αθήνα και Γερμανοί επιχειρηματίες.

Στη συνάντηση θα υπάρξουν συζητήσεις για επενδύσεις στη χώρα μας από Γερμανούς. Η κυρία Μέρκελ θα αναχωρήσει αμέσως μετά για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να επιστρέψει στο Βερολίνο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις