Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης ζήτησε ο Σαμαράς από τον Ρομπάι

Την έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσ...

"Καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός του ευρώ", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός του ευρώ» δεν έχει, όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Ταυτόχρονα, έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι, «εφόσον η Αθήνα παραμένει δεσμευμένη στο ευρώ, οι εταίροι της θα συνεχίσουν να την στηρίζουν».

Ακόμη, τόνισε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας, που ξεκίνησαν με τη μείωση του ελλείμματος, πρέπει να συνεχιστούν με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες εστίασε κυρίως στο φορολογικό σύστημα, αλλά και στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός εστίασε στην ανάγκη η αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα να γίνει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών να διοχετευθεί στο εσωτερικό της χώρας, για την παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η σχετική απόφαση να ληφθεί και το θέμα να κλείσει στο επίσημο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου. Η συνάντηση με τον κ. Ρομπάι έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Σαμαράς με τους κυρίους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Φρανσουά Ολάντ και την κυρία Ανγκελα Μέρκελ και πριν από το ταξίδι του στη Φρανκφούρτη την επόμενη Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις