Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μάγεψε το κοινό της Επιδαύρου η Φιόνα Σο

Μάγεψε το κοινό της Επιδαύρου η Φιόνα Σο

Στη "Μπαλάντα του Γέρου Ναυτικού"

Πάνω από 1600 θεατές απόλαυσαν την Φιόνα Σο στο Μικρό Θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, χθες και προχθές, να ερμηνεύει υποδειγματικά την «Μπαλάντα του Γέρου Ναυτικού», ένα ποίημα βγαλμένο από το αποκορύφωμα του αγγλικού Ρομαντισμού, γραμμένο στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ,(1772-1834), εκ των ιδρυτών του κινήματος στην χώρα του. Η διάσημη Ιρλανδή ηθοποιός, ευρέως γνωστή ως Πετούνια Ντάρσλι στις ταινίες του Χάρι Πότερ αλλά και αγαπημένη «Γουίνι», των Ελλήνων θεατών, επανήλθε στην Επίδαυρο μετά από πέντε χρόνια και τις «Ευτυχισμένες μέρες του Μπέκετ» και κυριάρχησε στη σκηνή του αρχαίου, Μικρού αργολικού θεάτρου, απαγγέλοντας τους στίχους του Κόλεριτζ, που εξιστορούν την περιπέτεια του γέρου ναυτικού , μοναδικού επιζώντος ενός μεγάλου ταξιδιού στα πέρατα της γης.

Ο ναυτικός φέρει πάνω του, το «βαρύ κρίμα» του φόνου ενός άλμπατρος, που συμβόλιζε το αίσιο τέλος του ταξιδιού. Ο φόνος αυτός που διέπραξε ο γέρο ναυτικός, οδήγησε ολόκληρο το πλήρωμα στον θάνατο.

Ο ίδιος αφηγείται σε ένα νεότερο, την τραγική ιστορία του, το έγκλημά του, την κατάρα που τον κατατρέχει και την αγωνία του για εξιλέωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture