Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Πένες με κιμά!

Πένες με κιμά!

Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο14

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα λατρεμένο και περιζήτητο πιάτο, τόσο πολύ που έχει αναφερθεί ακόμα και σε τραγούδι. Συνήθως τα φτιάχνουμε με σπαγγέτι, σε αυτή τη συνταγή όμως προτείνουμε πένες γιατί ποσότητα της σάλτσας «αποθηκεύεται» μέσα στις πένες και τις κάνει πιο ζουμερές και λαχταριστές.

Η σάλτσα που προτείνουμε είναι μικρή παραλλαγή της λεγόμενης μπολονέζ (bolognese).

Υλικά

500γρ πένες

500γρ κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό (ή ανάμεικτο)

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 πιπεριά πράσινη πολτοποιημένη στο multi

5-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στο multi ή στον τρίφτη (ή ένα κουτάκι έτοιμο πελτέ)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

1 ποτήρι ζωμό κρέατος (ή έναν κύβο)

Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, γλυκιά πάπρικα, κανέλλα, γαρύφαλλο (2 κλαράκια)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τις πένες και τις αφήνουμε τόσο ώστε να παραμείνουν al dente. (Στη συσκευασία αναγράφεται ο ακριβής χρόνος). Σουρώνουμε και τα ζεματάμε με λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο.

Σε μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ πιπεριάς και τον κιμά να σοταριστούν και αυτά μαζί με όλα τα μπαχαρικά μας.

Μόλις αλλάξει καλά χρώμα ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το ζωμό και το φύλλο δάφνης και βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσει το μείγμα μας μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να έχει γίνει ο κιμάς (περίπου 20-30 λεπτά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι ή λίγο ζωμό ακόμα για να μην κολλήσει.

Δέκα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται βάζουμε επιπλέον ποσότητες από τα μπαχαρικά μας (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας).

Σερβίρουμε τη σάλτσα μας ζεστή πάνω από τα ζυμαρικά μας.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste