Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη του Γ.Γ. στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δ. Ελλάδας

Επίσκεψη του Γ.Γ. στην Περιφερειακή Διοί...

Συζητήθηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Κώστα Δεσινιώτη για να συζητήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου, καθώς και τα προβλήματα και ελλείψεις των υπηρεσιών πυρόσβεσης της περιοχής.

Ο κ. Δεσινιώτης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Αποστολόπουλο για το σχεδιασμό και την οργάνωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και συζητήθηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των κατοίκων.

Ο κ. Αποστολόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι για τη διαχείριση κάθε φυσικής καταστροφής βασικό στοιχείο αποτελεί ο προκατασταλτικός σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών μέτρων, έτσι ώστε το φαινόμενο να μπορεί να εκτονωθεί μέσα από τα μέτρα και τις υποδομές του προκατασταλτικού μηχανισμού και η συμπεριφορά του να μην ξεπεράσει τα όρια του μηχανισμού καταστολής.

Ανέφερε ακόμη ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου των πυρκαγιών προϋποθέτει, κατ’ ανάγκην, την εμπλοκή και τη συντονισμένη δράση όλων των υπηρεσιών και των φορέων της περιοχής, αλλά και την ενεργοποίηση του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος.

Αύριο, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρόκειται να επισκεφθεί για τον ίδιο σκοπό τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις