Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πατούχας: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα έπρεπε κατά ανάγκη να προέρχεται από την πλειοψηφία

Πατούχας: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβο...
Χριστακόπουλος Θάνος

Επιστολή ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Οργάνου

Με επιστοη του προς τον Προεδρεύοντα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας ο Χρήστοστος Πατούχας εκφράζει τη ριζική του διαφωνία με τα όσα προβλέπει ο Νόμος για την εκλογή προέδρου στο Σώμα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Κατά την σημερινή συνεδρίαση για την εκλογή Προέδρου του σώματος, νομίζω ότι η διαδικασία δεν προβλέπει τοποθετήσεις των παρατάξεων. Για τον λόγο αυτό επιθυμώ να σας κάνω γνωστά τα εξής:

Στην πρώτη ψηφοφορία θα καταψηφίσω οποιαδήποτε πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Θέλω με τον τρόπο αυτόν να καταδείξω τα παρακάτω δύο πράγματα:

1. Την ριζική διαφωνία μου με τις προβλέψεις του Νόμου, ο πρόεδρος να προέρχεται υποχρεωτικά από την πλειοψηφία. Θα ήταν κατανοητή μια τέτοια διάταξη για τις θέσεις διοίκησης του Δήμου. Όμως ο πρόεδρος πρέπει να εκφράζει το σώμα, πρωτίστως να προστατεύει τα δικαιώματα της μειοψηφίας, να απολαμβάνει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του συνόλου, να ανταποκρίνεται σε όσα από τους δημοκρατικούς κανόνες απορρέουν. Ο κατ ουσίαν διορισμός του, δεν του δίνει αυτά τα πλεονεκτήματα. Ενίοτε του τα αφαιρεί πλήρως.

2. Για να εκφράσω την αποδοκιμασία μου στην Δημοτική Αρχή, για την μεταχείριση των μέχρι σήμερα προέδρων του σώματος.

Στην δεύτερη και τις τυχόν επόμενες ψηφοφορίες για την διευκόλυνση της διαδικασίας και της Δημοτικής Αρχής, θα αποχωρήσω από την αίθουσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις