Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: «Δεν είναι ώρα για προσωπικούς ηρωϊσμούς ...αλλά για ανάληψη συλλογικών ευθυνών»

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος:  «Δεν είναι...

Περιοδεία του Υπ. Βουλευτή της Ν.Δ στην Κάτω Αχαΐα

Λίγες ημέρες μετά την πολυπληθή ανοιχτή πολιτική του συγκέντρωση στην Δυτική Αχαία, ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, περιόδευσε την Τετάρτη στην Κάτω Αχαία, προκειμένου να δει από κοντά και να συζητήσει με πολιτικούς του φίλους για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καταθέτοντας και τις προσωπικές του απόψεις για την πορεία του κόμματος, με έμφαση στην ψήφιση του μνημονίου και τα νέα μέτρα που προκύπτουν εξ αυτού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή:

«Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε από τους συνεργάτες του Πολιτικού του Γραφείου η επίσκεψή του να μην έχει την έννοια του «κλειστού» κομματικού ακροατηρίου αλλά του αυθόρμητου- όπως κι έγινε- σε δύο καταστήματα της περιοχής, ένα στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας κι ένα στη Βίδοβα, όπου ο Πολιτευτής είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με πολίτες που, είτε διαφωνούν ως προς τη στάση της ΝΔ, είτε ανήκουν σε άλλους κομματικούς χώρους.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μίλησε - σε φιλικό κλίμα- «για περίοδο κρίσιμων προσωπικών και κομματικών στάσεων, που δεν χωρούν βιαστικούς αφορισμούς και λαϊκισμούς», ενώ αποδέχθηκε πως «ο κόσμος δικαίως είναι θυμωμένος όταν του επιβάλλονται και νέα οικονομικά βάρη». Υπογράμμισε ωστόσο πως «αυτοί που καλούνται να λάβουν τις αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν τα πράγματα κοντόφθαλμα αλλά με διορατικότητα προς όφελος της χώρας κι όχι με εφήμερα χαϊδέματα που θα οδηγήσουν τη χώρα στο σκοτάδι, κάτι που έπραξε ο Α. Σαμαράς». Ο υπ. βουλευτής, αφού παραδέχθηκε πως «η κοινωνία βράζει", ζήτησε από τους συνομιλητές του «να μην απλοποιούν τα όσα γίνονται , αλλά να κοσκινίζουν τα θέματα πριν καταγγέλλουν κόμματα, πρόσωπα, τακτικές και αποφάσεις».

Στις τοποθετήσεις του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σπεύδοντας να χαρακτηρίσει την αγανάκτηση άκρως δικαιολογημένη, τόνισε:

"Σήμερα βιώνουμε απίστευτα γεγονότα ως πολίτες μιας χώρας που καρκινοβατεί. Όσο οι πολιτικοί αποφασίζουν και καθορίζουν τις τύχες μας, οι πολίτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντιδρούν κατά το δοκούν.Υπάρχουν πολιτικές που πρέπει να υλοποιηθούν κόντρα στην επιθυμία του λαού, αλλά ως αναγκαίο κακό για την επιχειρούμενη διάσωση της χώρας, υπάρχουν όμως και προσωπικές συμπεριφορές και πορείες που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ο πολίτης δεν παραλογίζεται ξαφνικά, αλλά δεν μπορεί - γυρίζοντας πίσω το χρόνο - να βλέπει κατάματα τον εαυτό του να φτωχαίνει και την ίδια ώρα πολιτικά πρόσωπα να πλουτίζουν! Αυτά τα δύο δεν συνάδουν με τη λογική. Κάποια "πόθεν έσχες" το αποδεικνύουν! Είναι ώρα για ανάληψη συλλογικών ευθυνών από τα κόμματα - εξουσίας ή και μικρότερα - για όλα όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια κι όχι ώρα προσωπικών ηρωϊσμών...κόντρα στην κοινωνία που προκαλείται από πρόσωπα και λόγια χιλιοειπωμένα".

Και κατέληξε:"Οι πολίτες σύντομα θα μιλήσουν στις κάλπες και το γεγονός ότι η Ν.Δ κι ο Σαμαράς αυτό το ζητούν μετ' επιτάσεως...είναι δείγμα δημοκρατίας. Αν η πολιτική μας δεν κριθεί σωστή θα καταδικαστούμε κι αν οι πράξεις κάποιων πολιτικών προσώπων θεωρηθούν προκλητικές, τότε  θα τιμωρηθούν κι αυτοί. Ένα πράγμα όμως θα πρέπει να προστατευτεί. Η κοινωνική ηρεμία, ο απόλυτος διαχωρισμός κομματικών πολιτικών και προσωπικών πολιτικών βίων και η δυνατότητα του λαού να μιλήσει ελεύθερα, ανεμπόδιστα και δημοκρατικά".».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις