Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μειωμένο "χαράτσι" για πολύτεκνους και ΑμεΑ ανήγγειλε ο Παπαδήμος

Μειωμένο "χαράτσι" για πολύτεκ...

Ύστερα από ερώτηση στη Βουλή της Αλέκας Παπαρήγα

Την καταβολή μειωμένου τέλους ακινήτων για πολύτεκνους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με αναπηρία, προστάτες ατόμων με βαριά αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους, καθώς και ρυθμίσεις για αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης, προβλέπει μεταξύ άλλων σχετική εγκύκλιος, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερωτήση της γενικής γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι στην εγκύκλιο θα προβλέπεται επίσης διαδικασία για διόρθωση λαθών, ενώ θα διευκολυνθεί η καταβολή του τέλους με περισσότερες δόσεις από την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Παπαδήμος παραδέχθηκε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων επιλέχθηκε με δεδομένες τις αδυναμίες συλλογής δημοσίων εσόδων. Επισήμανε ωστόσο πως όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ήταν προτεραιότητά του η αναζήτηση τρόπων ώστε να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς. «Δεν θεωρώ σωστό να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες μας που αντικειμενικά δεν μπορούν να το πληρώσουν», τόνισε.

Με τη σχετική εγκύκλιο, όπως είπε, αντιμετωπίζονται πολλά από τα ζητήματα που προκύπτουν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί το ειδικό τέλος.

Κατά τη δευτερολογία του, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι με τις νέες ρυθμίσεις γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε αυτοί που αδυνατούν να πληρώσουν να εξαιρεθούν, αλλά χωρίς να γίνει καταστρατήγηση του μέτρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις