Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ντίνα Πεταλά: Οι άκαπνοι δεν μπορούν να μας ακυρώσουν!

Ντίνα Πεταλά: Οι άκαπνοι δεν μπορούν να ...

Βολές της γνωστής συνδικαλίστριας κατά των παρατάξεων του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας

«Μετά από τριάντα χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στον συνδικαλιστικό χώρο των εργαζομένων της Πάτρας, αυτοί που απουσίαζαν από τους αγώνες, οι άκαπνοι του συνδικαλισμού, δεν μπορούν να ακυρώσουν το σωματείο μας». Με αυτή την δήλωση η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων της ΜΙΣΚΟ, η γνωστή αγωνίστρια Ντίνα Πεταλά καταγγέλλει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πατρών, για την ανάδειξη των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες της ερχομένης Κυριακής για όργανα Διοίκησης και εκπροσώπους στην ΓΣΕΕ και τις χαρακτηρίζει προϊόν πραξικοπήματος.

Την Τρίτη 22-11-11, τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων στην Εφορευτική Επιτροπή που έχει εκλεγεί καθώς έχει παύσει η δικαιοδοσία της απελθείσας Διοίκησης και τα μέλη της Εφορευτικής έχουν παραλάβει το αρχείο αντιπροσώπων και τα σχετικά έγγραφα με σκοπό την διεξαγωγή των εκλογών, υπεβλήθησαν δύο ενστάσεις, του ΣΕΑΜ και του ΠΑΜΕ, κατά της συμμετοχής του Σωματείου της ΜΙΣΚΟΥ, στις εκλογές του ΕΚΠ.

Αντί λοιπόν να αποφασίσει η Εφορευτική Επιτροπή επί αυτών των ενστάσεων, υπερσκελίστηκε από τους εκπροσώπους των κομματικών παρατάξεων οι οποίοι συνήλθαν σε άτυπη διαπαραταξιακή συνάντηση και αποφάσισαν τον εκτοπισμό του σωματείου της ΜΙΣΚΟ.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η προσφυγή αύριο Τετάρτη 23-11-11, του Σωματείου της ΜΙΣΚΟ στην δικαιοσύνη με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για να υποστηρίξει και ενδίκως ότι δεν υφίστανται οι λόγοι που ισχυρίζονται οι ενιστάμενες παρατάξεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην λήψη της απόφασης στην διαπαραταξιακή συμμετείχαν το ΣΕΑΜ με το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΚΕ που συμφώνησε μαζί τους. Απούσα ήταν η ΔΑΚΕ, που παρότι εκλήθη δεν δέχθηκε να επικυρώσει δια της παρουσίας της τις διαδικασίες αποπομπής του σωματείου της ΜΙΣΚΟ, οι οποίες είχαν αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Με την εκλογή πέντε αντιπροσώπων από τον συνδυασμό της «Ενότητας» και την λήψη 270 ψηφοδελτίων πλειοψήφησε η σύμπτυξη άτυπου μετώπου από τους συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και άκρας Δεξιάς, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ενώ ο συνδυασμός της ΔΑΣ, Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, κατέλαβε τέσσερις έδρες και έλαβε 201 ψηφοδέλτια.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ο συνδυασμός της ΔΑΣ διπλασίασε τις έδρες του ενώ αυτός της «Ενότητας» υπέστη μείωση κατά δύο έδρες.

Χαρακτηριστικό και αυτών των εκλογών είναι η χαμηλή συμμετοχή στις διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι της Πάτρας είναι κάποιες χιλιάδες!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις