Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σαμαράς: να παραιτηθεί ο Παπανδρέου και όλα θα πάρουν το δρόμο τους

Σαμαράς: να παραιτηθεί ο Παπανδρέου και ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Η χώρα καίγεται και οι ηγέτες το χαβά τους

ΩΡΑ: 1.20 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπούλια- Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θέτει ως απαραίτητη προυπόθεση την παραίτηση Παπανδρέου.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη λήξη της συνάντησής του με τον κ. Παπούλια, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Το ότι ο κ Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει, εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση και βέβαια όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται, μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί όλα τα άλλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

ΩΡΑ: 1.00 Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς. Απευθυνόμενος στην κ. Παπούλια, είπε ότι πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Από το  πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία ουλευτών που ζητούν από τον πρόεδρο της ΝΔ να συμφωνήσει εδώ και τώρα σε προσωρινή κυβέρνηση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

 

ΩΡΑ 9.40 Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες πιέζουν για συναίνεση και η Ευρώπη απειλεί  την Ελλάδα με χρεοκοπία. Την ίδια ώρα, οι ηγέτες των κομμάτων της χώρας φαίνεται να βρίσκονται σε έναν άλλο τόπο και έναν άλλο χρόνο και να μην συνειδητοποιούν ότι δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αλχημίες και παιχνίδια.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και καμία στάση σοβαρότητας δεν διαφαίνεται απο καμία πλευρά, καθώς ο καθένας μοιαζει να κοιτάζει το τομάρι του κόμματός του.

Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η Ευρώπη θα κάνει αποδεκτή μια κυβέρνηση χωρίς ισχυρή συναίνεση μεταξύ των κομμάτων  και κανείς δεν  μπορεί να ισχυριστεί ότι μπορεί και να έχει άδικο σε αυτό.

Όπως κανείς δεν μπορεί  να διανοηθεί ότι μπορεί σε αυτή τη φάση να σταθεί μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μικρά κόμματα.

Όλα τα βλέματα τώρα είναι στραμμένα στο σημερινό   ραντεβού Παπούλια- Σαμαρά, που έχει οριστεί για τη 1 το μεσημέρι.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που φαίνεται πως θα καθορίσει τις εξελίξεις, αλλά όπως όλα δείχνουν είναι τουλάχιστον απρόθυμος και επιμένει για εκλογές, κοιτάζοντας μονομερώς προς τις...δημοσκοπήσεις. Το κόμμα του να βγει πρώτο και αυτοδύναμο  στις εκλογές και τι στον κόσμο!!! Ακόμη και αν βγει πρώτο σε μια χώρα που δεν  θα υφίσταται...

Οι παλινωδίες του αρχηγού της ΝΔ και η στάση του τα τελευταια 24 ωρα, τείνουν να ξεπεράσουν κατά πολύ  ακόμη και τις αψυχολόγητες κινήσεις του Παπανδρέου.

Η ευθύνη του είναι ιστορική. Ας το αναλογιστεί και ας μην επαναπαύεται στο απυρόβλητο στο οποίο έχει εγκατασταθεί. Διότι δεν αργούν οι πολίτες να αρχίσουν τους...πυροβολισμούς και εναντίον του. Και μπορεί να είναι δολοφονικοί.

 




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις