Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονίζουν ακόμα την κοινή γνώμη οι εικόνες από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Συγκλονίζουν ακόμα την κοινή γνώμη οι ει...
Ξανάλατος Νίκος

Σταμπουλόπουλος: «Η πολιτεία μεριμνά μόνο για την εξασφάλιση αυτών που φέρνουν στον κόσμο αυτά τα παιδιά και όχι για τα ίδια»

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβερδου περιμένει η τοπική κοινωνία και όχι μόνο, μετά τις αποκαλύψεις για το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών στα Λεχαινά Ηλείας. Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε πως την προσεχή Δευτέρα θα τοποθετηθούν στο ΚΕΠΕΠ πέντε άτομα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τις ειδικότητές τους, στην προσπάθεια να ενισχυθεί το προσωπικό του ιδρύματος, ώστε να βελτιωθεί όσο γίνεται η διαβίωση των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί.

Σε δηλώσεις του ο γνωστός ψυχίατρος    Κώστας Σταμπουλόπουλος έκανε λογο για την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας διαχρονικά, ώστε σε τέτοια κέντρα να υπάρχουν ειδικοί παιδαγωγοί, που σήμερα δεν εχει η χώρα μας, για να ελαχιστοποιηθούν εικόνες σαν και αυτές που είδαμε σε πανελληνία μετάδοση.

Ο γνωστός επιστήμονας μίλησε με σκληρά λόγια κατά της πολιτείας και των αρμοδίων λέγοντας, ότι ακόμα και οι υπάλληλοι μπορεί να είναι μη είναι εξειδικευμένων γνώσεων, που μόνο καθήκον έχουν την υποτυπώδη συντήρηση στην «ζωή» αυτών των παιδιών.

Μάλιστα το τρομακτικό στην υπόθεση είναι, πως αρκετοί από τους τροφίμους του κέντρου μπήκαν εκεί σε παιδική ηλικία και σήμερα είναι πάνω από 30 ετών.

Ο κ. Σταμπουλοπουλος αναφερόμενος σε άλλο τέτοιου είδους κέντρο, είπε πως το προσωπικό είχε να αντιμετωπίσει ακόμα και φόνους που είχαν γίνει από τους μεγαλύτερους σε ηλικία τροφίμους, σε βάρος των μικρών. Ο διαχωρισμός των τροφίμων, είναι πλέον επιτακτικός.

Όμως όπως φαίνεται, η πολιτεία μεριμνά μόνο για την απαλλαγή από την ευθύνη όσων φέρνουν στον κόσμο αυτά τα παιδιά και μετά τα εγκαταλείπουν, για να συνεχίσουν χωρίς ευθύνες την ζωή τους, κατέληξε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Σταμπουλόπουλος.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η είδηση ότι πάνω από 30 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1988 χωρίς μέχρι στιγμής να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν στα δικαστήρια τουλάχιστον δυο περιπτώσεις αυτεπάγγελτης δίωξης σε βάρος υπαλλήλων του κέντρου, που έχουν να κάνουν η μεν μια με σωματικές βλάβες, η δε άλλη με ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς ένα παιδί είχε χάσει την ζωή του πιθανώς την ώρα του φαγητού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις