Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Καλημέρα" με σεισμό 4 Ρίχτερ, 25 χλμ ΝΔ της Πάτρας - Τι αναφέρει ο Ευθύμιος Λέκκας για την δόνηση

"Καλημέρα" με σεισμό 4 Ρίχτερ,...

Στις 5:48 το πρωί

Σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις 5: 48 το πρωί στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα πάντως με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την κοινότητα Λάππα της δυτικής Αχαΐας, ενώ το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σημειώνει: «ο σεισμός αυτός προέρχεται από μια περιοχή που δίνει σεισμούς σε μικρό εστιακό βάθος».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός αλλά ήταν σύντομος λόγω του ότι ήταν σε μικρό εστιακό βάθος».
«Ήταν επιφανειακός σεισμός με 6-7χλμ. εστιακό βάθος» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας και κατέληξε: «παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά δεν υπάρχει ανησυχία».

Ακολούθησαν κι άλλοι σεισμοί , μικρότερου μεγέθους και συγκεκριμένα, στις 7.30 το πρωί, μεγέθους 1,9 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό , από το ίδιο επίκεντρο και στις 9.12 το πρωί μεγέθους 1,6 ρίχτερ και με επίκεντρο 12 χλμ ΒΒΑ της Αμαλιάδας.

 

πρώτη ενημέρωση 5.53 πμ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις