Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποδηλατόδρομος, μονοπάτια περιπάτου και πεζογέφυρες στο Έλος της Αγυιάς

Πάτρα: Ποδηλατόδρομος, μονοπάτια περιπάτ...

Τι σχεδιάζει ο Δήμος Πατρέων

Η ανάπλαση του Έλους της Αγυιάς αποτελεί το επόμενο «στοίχημα» του Δήμου Πατρέων μετά από τη δημιουργία του Νοτίου Πάρκου, ώστε οι Πατρινοί να βρουν διέξοδο στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Στην κατεύθυνση αυτή, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων, έχει προχωρήσει σε προμελέτη παρεμβάσεων στο Έλος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.

Η προμελέτη προβλέπει μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων στο χώρο, ώστε να μην διαταχθεί η ισορροπία του οικοσυστήματος της περιοχής.

Βασική ιδέα των προτεινόμενων παρεμβάσεων είναι να αναπτυχθούν πέριξ του έλους, δράσεις αθλητικές και περιβαλλοντικές.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

Δημιουργία ξύλινων διαδρόμων περιπάτου (πεζογέφυρες) ύψους ενός μέτρου πάνω από την επιφάνεια του νερού μέσα στην «καρδιά» του έλους, ώστε ο χώρος να γίνει επισκέψιμος.

Δύο διαδρομές με πατημένο χώμα για μαζική άθληση και περίπατο.

Ποδηλατόδρομος από την Κανελλοπούλου (στο ύψος του παλιού κολυμβητηρίου) μέχρι την Πλαζ. Ο συγκεκριμένος ποδηλατόδρομος θα συνδέεται με τον ποδηλατόδρομο που προβλέπεται να γίνει κατά μήκος της παραλιακής και θα φτάνει μέχρι τον Γλαύκο.

Χώρος στάθμευσης οχημάτων εκεί που βρίσκονται σήμερα τα υπαίθρια γήπεδα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει το αθλητικό κέντρο άμμου (παλαιό κολυμβητήριο), το οποίο θα κατασκευαστεί για τις ανάγκες των παράκτιων μεσογειακών αγώνων του 2019.

Επίσης, στο έλος και τον περιβάλλοντα χώρο θα εγκατασταθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, φωτισμός, ενώ θα εκπονηθεί και μελέτη για την πυροπροστασία του.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς, η μελέτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο, ώστε στη συνέχεια θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσουν οι ενέργειες υλοποίησής της.

Μάλιστα, για το έργο υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι, ύψους τριών εκατομμύριων ευρώ, καθώς έχει ενταχθεί στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Πατρέων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις