Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο ιατρικό μηχάνημα αποκτά το ΠΓΝΠ -Τι είναι το PET/CT και ποια η Πατρινή δωρήτρια Ελένη Διγενοπούλου

Νέο ιατρικό μηχάνημα αποκτά το ΠΓΝΠ -Τι ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σήμερα τα εγκαίνια

Σημαντική ημέρα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αποτελεί η σημερινή κατά την οποία εγκαινιάζεται η λειτουργία  του μηχανήματος  PET/CT, το οποίο δωρίζει στο Πανεπιστήμιο Πατρών η Πατρινή Ελένη Ζαφειροπούλου - Διγενοπούλου. Πρόκειται για ένα πανάκριβο απεικονιστικό μηχάνημα,  για τη διάγνωση του καρκίνου.

Η δωρεά έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ιατρική κοινότητα και ως γνωστόν αυτό το μηχάνημα δεν υπήρχε σε κανένα νοσοκομείο της Πάτρας. Πατρινοί και Αχαιοί που έπρεπε να υποβληθούν στη σχετική εξέταση έπρεπε να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να απευθυνθούν στον "Ευαγγελισμό" και σε άλλα  νοσοκομεία (και ιδιωτικά).

Τι είναι η εξέταση PET/CT

Οι κυριότερες εφαρμογές της PET αφορούν στην ογκολογία, τη νευρολογία και σε μικρότερο βαθμό την καρδιολογία. h PET/CT συμβάλλει με μεγάλη ακρίβεια στη διάγνωση, σταδιοποίηση και επανασταδιοποίηση των ασθενών με καρκίνο. Είναι σημαντική η συνεισφορά της στη διαχείριση των ασθενών με νεοπλασίες και στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Τελευταία, τα δεδομένα της PET/CT χρησιμοποιούνται από το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας για τον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας, ώστε ο ασθενής να έχει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με την μικρότερη ανεπιθύμητη ακτινική επιβάρυνση των υγιών ιστών.

Ποια είναι η Πατρινή δωρήτρια

Η Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου δωρίζει το μηχάνημα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέσω του ΑΕΙ παραχωρείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπως έχει εξηγήσει στο thebest.gr η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Η Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου  είναι θεία της Άντας Παπαπάνου - Παπανδρέου, καθώς η κ. Ελένη και η μητέρα της Άντας, Θεανώ, ήταν αδελφές. Παντρεύτηκε τον Δημοκλή - Αλκιβιάδη Διγενόπουλο, με καταγωγή από τη Δημητσάνα Αρκαδίας, με τον οποίο έκανε τη δική της οικογένεια.

Το κόστος του ιατρικού μηχανήματος σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει το 1.300.000 ενώ αυτή δεν είναι η μοναδική προσφορά της στην πόλη.

Έχει δωρίσει και το σπίτι που βρέθηκε στην κατοχή της, στην οδό Αθανασίου Διάκου 70, σε και πια είναι το Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS.

 

Ποια είναι η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου που κάνει δωρεές στην πόλη

Πλησιάζει η ώρα της λειτουργίας του PET/CT, για τη διάγνωση καρκίνου, στο ΠΓΝΠ - Προετοιμάζεται ο χώρος εγκατάστασής του

Ποια είναι η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου ... - The Best News

 

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΠ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ανακοινώνει ότι στις 11 Απριλίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια  του PET/CT, μηχανήματος  του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής, στη μονάδα Τομογραφίας Ποζιτροναϊκής Εκπομπής.

Το μηχάνημα αποτελεί ευγενική δωρεά της κ. Ελένης Διγενοπούλου προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και η χρήση του παραχωρείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο ΠΓΝΠ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις