Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τους παίρνουν τα δωμάτια - Απλήρωτοι οι ξενοδόχοι που φιλοξενούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών - ΦΩΤΟ

Τους παίρνουν τα δωμάτια - Απλήρωτοι οι ...

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία

Υπό κατάληψη είναι από το πρωί η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Αιτία είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι φοιτητές που μένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί, από το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Το κόστος δεν έχει καλυφθεί και οι οικότροφοι θα πρέπει μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου να έχουν παραδώσει τα δωμάτιά τους.

Η κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών θα συνεχιστεί και αύριο  ενώ αναμένεται να ακολουθήσει κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής και συμμετοχή στο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων την Τρίτη 20/3 μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Χρήματα στους ξενοδόχους της Πάτρας που στεγάζουν φοιτητές υπόσχεται το ίδρυμα Νεολαίας

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο αντιπρύτανης  του Πανεπιστημίου Γιώργος Αγγελόπουλος:

"Τα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο και η Πρυτανεία είναι στο πλευρό τους. Πρόκειται βέβαια για ένα ζήτημα που δεν είναι στην αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου. Αποστολή του Πανεπιστημίου είναι η εκπαίδευση καιν η έρευνα  ενώ από την άλλη καθήκον της Πολιτείας είναι η στέγαση και η σίτιση των φοιτητών. Παρόλα αυτά, το Πανεπιστήμιο και η πρύτανις έχει κάνει πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Έχουμε επικοινωνήσει ακόμα και με τον υπουργό παιδείας αλλά και με τον γενικό γραμματέα. Αυτή τη στιγμή κάνουμε τους μεσάζοντες ενώ δε θα έπρεπε να μιλάμε καθόλου για αυτό το θέμα.  Αυτό που θέλουμε είναι να επικρατήσει η λογική και η ηρεμία στο Πανεπιστήμιο.

Ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) , κ. Ζέρβα ότι άμεσα θα πληρωθούν τα δωμάτια για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Από εκεί και πέρα με ενημέρωσε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει μία νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να γίνει το ίδιο και για τους υπόλοιπους μήνες.

Όπως μας εξήγησε το τελευταίο χρόνο υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ  συμβασιοποίηση της διαμονής των φοιτητών. Από την άλλη οι δύο ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων όπου μένουν οι 130 φοιτητές  παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους και επιμένουν ότι η διορία που δίνουν είναι μέχρι τις 20 Μαρτίου".



Σε ανακοίνωση τους οι φοιτητές αναφέρουν ότι «σαν να μην έφταναν τα αμέτρητα προβλήματα που έχουν φορτώσει στις πλάτες των εστιακών φοιτητών, συνεχίζεται η χωρίς προηγούμενο επίθεσή τους πετάγοντας έξω από τα ξενοδοχεία 130 πρωτοετείς φοιτητές!

Συγκεκριμένα, λόγω της μη εξόφλησης χρεών του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τους ξενοδόχους που στεγάζουν 130 πρωτοετείς εστιακούς μέχρι να υπάρξει διαθέσιμο δωμάτιο στην εστία, τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα δωμάτιά τους. Αυτό βάζει πρόωρο τέλος στις προσπάθειες τους να μορφωθούν, αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά να γυρίσουν πίσω στις πόλεις τους.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, που δημοσιεύεται στα foititikanea.gr τους αναφέρουν ότι αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από οξυμένα ζητήματα στο χώρο της εστίας, όπως η έλλειψη δωματίων, η έλλειψη θέρμανσης και ζεστού νερού, τα 2 πλυντήρια για 700 άτομα, οι σάπιες υποδομές που δεν συντηρούνται εδώ και χρόνια, το ρεύμα που πέφτει με το παραμικρό για ολόκληρα κτήρια, η έλλειψη αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13.20

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις