Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί "πατρινών" πρώτων κατοικιών από σήμερα-Συγκεντρώσεις σε Ειρηνοδικείο και Εργατικό Κέντρο

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί "πατριν...

Κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες

Ξεκινούν από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και πρώτων κατοικιών στην Πάτρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατάσχεσης του σπιτιού ενός Πατρινού, μόλις 60 τ.μ..

Για σήμερα επίσης έχουν δρομολογηθεί οι κατασχέσεις των πρώτων κατοικιών ή, σαφέστερα, δυο μικρών σπιτιών, του πατέρα του και του αδελφού του, με τον πρώτο να είναι πιστοποιημένα ανάπηρος κατά 65% (σ.σ.: σημειωτέον, και οι τρεις έχουν κάνει αίτηση για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη και η απόφαση θα βγει τον Αύγουστο).

Βγάζουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες συμπολιτών…

Τουλάχιστον 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πρέπει να έχουν γίνει από τις τράπεζες μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ τουλάχιστον 6.000 ακόμα θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018. Από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 329 πλειστηριασμοί φυσικών προσώπων και εταιρειών με ακίνητα όλων τα κατηγοριών, από αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία και κατοικίες μέχρι εργοστάσια.

Καθημερινά, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναγγελίας πλειστηριασμών μεταπίπτουν ολοένα και περισσότερα προγράμματα πλειστηριασμών, τα οποία είχαν αρχικά σχεδιαστεί να εκτελεστούν μέσω των Ειρηνοδικείων. Μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν μεταπέσει στο σύστημα 1.517 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες τράπεζες και ιδιώτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι τράπεζες από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς των τελευταίων 2,5 μηνών, προκύπτει ότι ελάχιστοι εκτελούνται, αφού είτε ματαιώνονται γιατί δεν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής, είτε δεν φτάνουν ποτέ στο «σφυρί».

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα θα υπάρχουν κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Στις 15:30 θα υπάρξει διαμαρτυρία στο Ειρηνοδικείο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α που ζητά τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις